Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uudenvuoden joukkoahdistelu Kölnissä johti ensimmäiseen pidätykseen

Ulkomaat
 
WOLFGANG RATTAY / REUTERS
Poliisi partioi 5. tammikuuta Kölnin rautatieaseman edustalla, jossa uudenvuoden joukkoahdistelu pääosin tapahtui.
Poliisi partioi 5. tammikuuta Kölnin rautatieaseman edustalla, jossa uudenvuoden joukkoahdistelu pääosin tapahtui. Kuva: WOLFGANG RATTAY / REUTERS

Saksan poliisi on pidättänyt algerialaisen turvapaikanhakijan epäiltynä seksuaalirikoksesta uudenvuodenyönä Kölnin keskustassa. Hän on ensimmäinen ihminen, joka on pidätetty tapahtuneen joukkoahdistelun seurauksena, kertoo uutistoimisto AFP.

Poliisi on pidättänyt seitsemän muutakin ihmistä liittyen Kölnin uudenvuodenyön tapahtumiin, mutta heitä kaikkia syytetään seksuaalirikosten sijaan varkauksista ja ryöstöistä.

Nyt pidätetyn 26-vuotiaan algerialaismiehen epäillään kourineen naista ja lisäksi varastaneen tämän kännykän, kertoi tapauksen syyttäjä uutistoimisto AP:lle.

Jo 838 ihmistä on tehnyt poliisille ilmoituksen Kölnin uudenvuoden tapahtumiin liittyen, ja heistä 497 on seksuaalirikoksista ilmoittaneita naisia, kertoo AP.

Kölnin rautatieasemalla oli uudenvuodenyönä arviolta tuhat Pohjois-Afrikasta kotoisin olevaa miestä, joista osa ahdisteli alueella olleita naisia. Samanlaisia tapauksia raportoitiin muistakin saksalaiskaupungeista.

Saksassa Kölnin tapahtumista on tullut vedenjakaja turvapaikanhakijoita koskevassa keskustelussa. Yhä useampi poliitikko on esittänyt huolensa maahantulijoiden sopeutumisesta saksalaiseen yhteiskuntaan. Jotkut ovat vaatineet rangaistuskeinojen joukkoon myös tekijöiden karkottamista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat