Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannian Cameron: Musliminaiset kouluun ja vapaiksi

Ulkomaat
 
Reuters
Britannian pääministeri David Cameron vieraili
Britannian pääministeri David Cameron vieraili Kuva: Reuters

Britannian pääministeri David Cameron käynnisti maanantaina kampanjan Britannian musliminaisten saamiseksi aktiivisiksi yhteiskunnan jäseniksi.

Konservatiivipääministeri on huolissaan nykytilasta, jossa monet maahanmuuttajanaiset – yleensä muslimit – eristyvät kielitaidottomina koteihinsa.

Noin 22 prosenttia brittiläisistä musliminaisista (eli 190 000 naista) puhuu vähän tai ei ollenkaan englantia, vaikka on asunut Britanniassa vuosikymmenet, Cameron huomautti maanantaisessa kirjoituksessaan The Times -lehdessä.

Täysin kielitaidottomia naisista on 40 000. Puutteellinen englannin taito estää itsenäisen elämän ja työssäkäynnin.

Pääministeri on huolissaan myös siitä, miten osa muslimiyhteisöstä ja uskonnolliset elimet kuten sharia-tuomioistuimet kontrolloivat naisten elämää.

”Tämä on Britannia. Tässä maassa naiset ja tytöt saavat päättää omasta elämästään, omasta pukeutumisestaan ja siitä, ketä he rakastavat”, Cameron muistutti kirjoituksessaan.

Brittihallitus aikoo arvioida uudelleen sharia-tuomioistuinten aseman. Sharia-tuomioistuimet jakavat nyt neuvoja perheoikeuden saralla. Hallitus aikoo myös laittaa 20 miljoonaa puntaa eli noin 26 miljoonaa euroa musliminaisten englannin kielen opetukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat