Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanders tarvitsisi kunnon loppukirin

Ulkomaat
 

Washington

Yhdysvaltain demokraatit eivät ole yhtä pahasti jakaantuneet kuin republikaanit. Puolueen vasen siipi ja nuoret kannattavat ehdokkaaksi senaattori Bernie Sandersia, joka ajaa Yhdysvaltoihin pohjoismaista hyvinvointivaltiota: ilmaista terveydenhoitoa ja korkeakoulutusta. Monet Sandersin kannattajat ovat kuitenkin valmiita hyväksymään ehdokkaaksi myös entisen ulkoministerin Hillary Clintonin.

Kyse demokraattien kisassa onkin kamppailusta järjen ja tunteen välillä.

Demokraatit laskevat, että Clinton ei toteuttaisi demokraattien villeimpiä toiveita, mutta vetoaisi republikaaniäänestäjiin paremmin Sanders, joka meni nimittämään itseään sosialistiksi. Clinton vetää ulkopolitiikassa tiukempaa linjaa kuin nykyinen presidentti Barack Obama, ja on näin lähempänä republikaaneja.

Sandersilla alkaa loppua aika. Hän johtaa tai on Clintonin kanssa tasoissa Iowassa ja New Hamphiressa, jossa järjestetään ensimmäiset esivaalit helmikuun alussa. Etelä on kuitenkin Clintonin tukialuetta: ellei Sanders onnistu nopeasti käännyttämään mustia ja vanhempia demokraatteja taakseen, hänen pelinsä voi olla maaliskuuhun mennessä pelattu.

Sunnuntain vaaliväittelyssä Sanders syytti Clintonin Wall Streetin lakeijaksi, koska tämä on ottanut vaalilahjoituksia finanssieliitiltä. Clinton selitti 74-vuotiaalle senaattorille kuin aikuinen teinille, miten vaikea Sandersin uudistuksia olisi ajaa kongressissa läpi.

Sanailu on pientä verrattuna siihen, millaiseen myllyyn Clinton joutuu, jos vastapuolella ovat debattijyrät Donald Trump tai Ted Cruz. Siinä kamppailussa lyötäisiin armotta vyön alle sekä Hillary että Bill Clintonia.

Varatkaa paljon popcornia. Kisasta on tulossa raaka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat