Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Punainen armeijakunta iski vuosien jälkeen Saksassa – epäonnistui surkeasti raha-auton ryöstössä

Ulkomaat
 
Punaisen armeijakunnan (Rote Armee Fraktion, RAF) käyttämässä tunnuksessa on punatähti ja Heckler & Koch MP5 -konepistooli.
Punaisen armeijakunnan (Rote Armee Fraktion, RAF) käyttämässä tunnuksessa on punatähti ja Heckler & Koch MP5 -konepistooli.

Takavuosien äärivasemmistolaisen terroristiryhmän Punaisen armeijakunnan (RAF) jäsenet ovat jälleen aktivoituneet Saksassa. Kolmea ryhmään kuulunutta epäillään murha- ja ryöstöyrityksestä, kertoivat syyttäjät tiistaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Naamioituneet hyökkääjät yrittivät ryöstää rahankuljetusauton rynnäkkökiväärien ja kranaatinheittimen avulla supermarketin parkkipaikalla Groß Mackenstedtissä Bremenin liepeillä viime kesäkuussa. Autossa oli käteisenä noin miljoona euroa. Saksalaisen yleisradioyhtiön NDR:n mukaan hyökkääjät eivät saaneet kuljetusauton ovia auki ja pakenivat paikalta. Kuljetusautossa pysyneet vartijat eivät haavoittuneet.

Poliisin julkaiseman uuden tiedon mukaan hyökkääjien pakoautosta löytyneet dna-todisteet liittävät tapahtumaan entuudestaan etsintäkuulutetut RAF:ään kuuluneet Burkhard Garwegin, 47, Daniela Kletten, 57, ja Ernst-Volker Wilhelm Staubin, 61.

Epäiltyjen taustasta huolimatta viranomaiset eivät pidä tapausta terrorismina.

”Ennemminkin pitää olettaa, että rikoksella oli tarkoitus rahoittaa heidän elämäänsä piilossa viranomaisilta”, syyttäjät sanoivat tiedotteessaan AFP:n mukaan.

NDR:n mukaan kolmikko on todennäköisesti vastuussa myös joulukuun lopussa Wolfsburgissa tehdystä, niin ikään tuloksettomasta iskusta rahankuljetusautoon.

Antikapitalistinen RAF terrorisoi Länsi-Saksaa poliittisilla murhilla, pommituksilla ja sieppauksilla. Sen iskuissa kuoli yhteensä 34 ihmistä lähes 30 vuoden toiminnan aikana.

Rahankuljetusauton ryöstöyrityksestä epälty kolmikko ei kuulunut RAF:n niin sanottuun ensimmäiseen sukupolveen, jonka jo 1970-luvulla kuolleiden johtohahmojen Andreas Baaderin ja Ulrike Meinhofin mukaan järjestöä kutsuttiin myös Baader–Meinhof-ryhmäksi.

Kolmikko oli osa RAF:n niin sanottua kolmatta sukupolvea. Heitä epäillään muun muassa räjähdeiskusta vankilaan Weiterstadtissa Hessenin osavaltiossa vuonna 1993. Klette ja Staub on liitetty dna-todisteiden perusteella samankaltaiseen rahankuljetusauton ryöstöön Duisburgissa vuonna 1999.

RAF ilmoitti lakkauttaneensa toimintansa vuonna 1998.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat