Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK: Isisillä on Irakissa 3 500 orjaa

Ulkomaat
 
Reuters
Isisin taistelijat juhlivat Mosulin miljoonakaupungin valtaamista ajelemalla Irakin turvallisuusjoukoilta valtaamillaan autoilla kesäkuussa 2014.
Isisin taistelijat juhlivat Mosulin miljoonakaupungin valtaamista ajelemalla Irakin turvallisuusjoukoilta valtaamillaan autoilla kesäkuussa 2014. Kuva: Reuters

Äärijärjestö Isis pitää Irakissa orjana arviolta 3 500:aa ihmistä. Suurin osa orjista on jesidinaisia ja -lapsia, mutta heitä on muistakin etnisistä ja uskonnollisista vähemmistöryhmistä, kertoo tiistaina julkaistu YK:n raportti Irakin siviilien kärsimyksistä.

Isisin valtaamassa miljoonakaupungissa Mosulissa 800–900 lasta on siepattu taistelu- ja uskonnolliseen koulutukseen.

YK:n raportti listaa, kuinka Isis on tappanut ihmisiä ampumalla, mestaamalla, jyräämällä, polttamalla ja pudottamalla.

Raportin mukaan ainakin 18 802 siviiliä kuoli ja 36 245 haavoittui väkivaltaisuuksissa Irakissa tammikuun 2014 ja lokakuun 2015 välisenä aikana.

”Edes hirvittävät uhriluvut eivät täysin kykene kuvaamaan, miten kamalasti siviilit kärsivät Irakissa. Luvut kertovat avoimella väkivallalla tapetuista tai vammautetuista, mutta lukemattomat muut ovat kuolleet ruoan, veden tai lääkkeiden puutteen takia”, YK:n ihmisoikeuskomissaari Zeid Ra’ad al-Hussein sanoo tiedotteessa.

”Tämä raportti tuo julki Irakin siviilien jatkuvan kärsimyksen ja kertoo selvästi, mitä Irakin pakolaiset yrittävät paeta lähtiessään Eurooppaan ja muille alueille.”

Isis valtasi suuria alueita sunnienemmistöisestä Pohjois- ja Länsi-Irakista vuonna 2014 ja on onnistunut pääosin pitämään niiden hallinnan, joskin Irakin armeija on onnistunut häätämään Isisin muutamasta kaupungista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat