Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norja alkoi palauttaa turvapaikanhakijoita Venäjälle busseilla – perillä 29 astetta pakkasta

Kuljetus lienee ensimmäinen monista, sillä Norja käännyttänee Venäjän puolelle jopa tuhansia turvapaikanhakijoita.

Ulkomaat
 

Norja palautti 13 turvapaikanhakijaa Venäjän puolelle bussilla tiistai-iltana, kertoo norjalaislehti VG.

Bussi lähti Kirkenesin vastaanottokeskuksesta ja ylitti rajan Storskogin rajanylityspaikalla illalla kello kuuden aikaan. Kyydissä olleet eivät olleet saaneet turvapaikkaa Norjasta.

Kuljetus lienee ensimmäinen monista, sillä Norja käännyttänee Venäjän puolelle jopa tuhansia turvapaikanhakijoita. Heitä saapui viime vuonna Norjaan Venäjältä yli 5 000. Monet saapuivat polkupyörillä, koska rajaa ei saa ylittää kävellen.

Osa turvapaikanhakijoista on paennut Syyrian sotaa, mutta monet ovat Afganistanin tai Pakistanin kansalaisia, jotka ovat asuneet jo pitkään Venäjällä.

Norja ilmoitti viime vuoden loppupuolella, että maa aikoo käännyttää turvapaikanhakijoita, jotka ovat jo saaneet Venäjällä oleskeluluvan.

Venäjä ilmoitti viime viikolla, että se alkaa ottaa vastaan Norjasta käännytettyjä busseilla. Aiemmin Norjan poliisi on lähettänyt ihmisiä takaisin polkupyörien selässä.

Norjalainen pakolaisjärjestö NOAS on vastustanut käännytyksiä ja kuljetuksia. Käännytetyt lähetetään Venäjän puolelle koviin oloihin: Murmanskissa oli tiistaina illalla 29 astetta pakkasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat