Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

16-vuotias ei saanut lupaa pelata aivotärähdyksen takia – vanhemmat veivät koulun oikeuteen Yhdysvalloissa

Ulkomaat
 

Amerikkalaisen jalkapallon 16-vuotiaan pelaajan vanhemmat vetivät koulun oikeuteen Yhdysvalloissa, koska koulu päätti evätä nuorelta oikeuden osallistua mestaruuspeliin aivotärähdyksen jäljiltä.

Keskushyökkääjänä pelannutta Shawn Nietoa taklattiin rajusti koulun joukkueen pelissä viime marraskuussa New Mexicossa. Koulun mukaan Nieto menetti tajuntansa 20–30 sekunniksi ja kärsi aivotärähdyksen.

Osavaltion lain mukaan nuoren täytyy pitää pelaamisesta viikon tauko, jos hän kärsii aivotärähdyksen. Koulu seurasi lakia ja päätti, ettei Nieto saanut pelata tulevassa osavaltion mestaruuspelissä.

Vanhemmat olivat eri mieltä. Heidän mukaansa Nieto ei saanut aivotärähdystä, ja he nostivat koulua vastaan oikeusjutun, jotta heidän poikansa saisi pelata mestaruusottelussa.

Tapauksesta kertoi sanomalehti Washington Post.

Aivotärähdykset ja aivovammat ovat nousseet isoksi keskustelunaiheeksi viime vuosina ammattilaisurheilussa ja erityisesti amerikkalaisessa jalkapallossa Yhdysvalloissa.

Yhä useampien kuolleiden pelaajien aivoista on löydetty merkkejä CTE:stä, joka on aivoja rappeuttava sairaus. CTE:n arvioidaan olevan seurausta päähän kohdistuneista iskuista kentällä.

Oikeus päätti viime vuonna, että ammattilaisliiga NFL joutuu maksamaan entisille pelaajille ainakin 900 miljoonaa dollaria eli nykykurssilla yli 820 miljoonaa euroa erityyppisinä hyvityksinä ja korvauksina.

Lajin piirissä on alettu kiinnittää enemmän huomiota aivotärähdyksiin. Lääkärit eivät kuitenkaan edelleenkään tiedä, miten päähän kohdistuneet iskut vaikuttavat lapsiin ja nuoriin.

Kun Nieton tapausta käsiteltiin oikeudessa, koulun tai koulupiirin edustajat eivät olleet paikalla. Tuomari päätti, että hänen pitää saada pelata.

Nieto oli mukana mestaruuspelissä, jonka hänen koulunsa joukkue voitti. Hän pääsi kuitenkin kentälle vain lyhyeksi hetkeksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat