Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sikainfluenssa riehuu Ukrainassa ja Venäjällä – Ukrainassa kymmeniä kuolleita

Ulkomaat
 

Sikainfluenssaksi kutsuttu hengitystiesairaus on levinnyt tammikuun aikana nopeasti Ukrainassa ja ja Venäjällä. Ukrainan terveysviranomaiset raportoivat tällä viikolla 46 kuolonuhrista. Venäjällä kuolonuhreja on ainakin 17.

Useita kouluja on suljettu eri puolilla Ukrainaa influenssatartuntojen vuoksi. Ukrainalainen ZN-lehti raportoi tautia lievittävien Tamiflu-kapseleiden loppuneen useimmista apteekeista.

Ukrainan terveysministerin Aleksandr Kvitašvilin mukaan epidemiasta ei kuitenkaan voida vielä puhua. Poikkeus on sodan runtelema Donetskin maakunta. Alueen ukrainalaisten paikallisviranomaisten mukaan tapauksia on rekisteröity yli 17 000 eli 1,6-kertaisesti epidemiarajan ylittävä määrä.

Tiedot koskevat ilmeisesti vain Ukrainan hallituksen joukkojen hallussa olevaa osaa Donetskin alueesta. Sen pääkaupunki Donetsk ja merkittävä osa koko maakunnasta on Venäjän tukeman ”Donetskin kansantasavallan” valvonnassa.

Venäjällä kuolemantapauksista on raportoitu useilta paikkakunnilta, kuten esimerkiksi Pietarista, Rostovista ja Jekaterinburgista sekä Pohjois-Kaukasiasta. ”Viisi ihmistä on kuollut Pietarissa H1N1-virukseen”, Pietarin terveysviraston tiedottaja Marija Hitarišvili kertoi uutistoimisto AFP:lle. ”Kolmen kuolleen influenssapotilaan tapauksen analysointi on vielä kesken.”

Moskovan viranomaisten mukaan joka toisella hengitystietulehduksesta kärsivällä kaupunkilaisella on sikainfluenssan aiheuttava H1N1-virus. Influenssakausi on alkanut Moskovassa tavallista aikaisemmin.

Venäjän terveysministeri Veronika Skvortsova arvioi sikainfluenssan levinneen Venäjälle nimenomaan Ukrainasta. Ministerin mukaan aiemmin virus on levinnyt Venäjän alueelle Kiinasta, joten nyt kyseessä on ”muutos tavalliseen taudinkuvaan”.

Sikainfluenssa levisi maailmanlaajuiseksi pandemiaksi vuonna 2009 Meksikosta. Suomessa tuolloin käytetty Pandemrix-rokote aiheutti narkolepsiaa useissa nuorissa potilaissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat