Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirjoitusvirhe englannin tunnilla johti poliisin epäilemään muslimipoikaa yhteyksistä terrorismiin Britanniassa

Ulkomaat
 

Kymmenvuotias muslimipoika vaati keskiviikkona Britannian poliisilta ja paikalliselta koululta anteeksipyyntöä sen jälkeen, kun poliisi oli kuullut häntä mahdollisista yhteyksistä terroristeihin.

Jupakka sai BBC:n mukaan alkunsa, kun poika kirjoitti englannin tunnilla asuvansa ”terroristitalossa” (”terrorist house”). Pojan tarkoituksena oli kuitenkin kirjoittaa asuvansa ”terassitalossa” (”terraced house”). Poliisi kuuli poikaa Luoteis-Englannissa Lancanshiressä ja tutki perheen tietokoneen.

”Jos opettajalla on jotain pelkoja, niin niiden ei pitäisi liittyä oikeinkirjoitukseen. Lapsen ei pitäisi kokea tällaista. Nyt poika pelkää kirjoittamista”, nimettömänä pysyvä pojan serkku kommentoi tapausta BBC:lle.

Britannian muslimineuvostolla on tiedossa kymmenittäin vastaavia tapauksia, joissa koulut ovat ottaneet terrorismin vastaisen lain kenties liian vakavasti. Lain mukaan kouluilla on velvollisuus estää oppilaita ajautumasta terrorismiin. Viime kesästä lähtien opettajat on velvoitettu kertomaan oppilaiden epäilyttävästä käyttäytymisestä turvallisuusviranomaisille.

”Meillä on suuria huolia siitä, että ihmiset nähdään arkipäivässä turvallisuuslasien lävitse ja että heidät koetaan mahdollisina terroristeina eikä opiskelijoina”, varapääsihteeri Miqdaad Versi totesi BBC:lle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat