Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli 60 000 ihmistä puolustaa Isisiä vastaan taistellutta hollantilaismiestä – uhkaa saada murhasyytteen

Ulkomaat
 
Terrorijärjestö Isis parissa minuutissa
Terrorijärjestö Isis parissa minuutissa
Mikä on Isis, joka on kylvää tuhoa Syyriassa, Irakissa ja yhä laajemmin myös ympäri maailmaa? HSTV:n kooste kertoo järjestön synnyn.

Kymmenet tuhannet ihmiset puolustavat hollantilaista ex-rauhanturvaajaa, joka uhkaa saada murhasyytteen, koska hän taisteli kurdijoukkojen mukana ääri-islamistista terroristijärjestöä Isisiä vastaan Syyriassa viime vuonna.

Keskiviikkona lähes 62 000 ihmistä oli allekirjoittanut verkkovetoomuksen hänen puolestaan, ja häntä puolustavalla Facebook-sivulla oli yli 23 000 tykkääjää. Vetoomuksessa rikosepäilyjen järjettömyyttä perustellaan muun muassa pääministeri Mark Rutten lausunnolla, jonka mukaan hollantilaisetkin ovat sodassa Isisiä vastaan.

”Kun näkee, mitä he [Isisin taistelijat] ovat tehneet – – tappamalla Isisin jäsenen todennäköisesti pelastin kymmeniä henkiä”, epäilty kertoi hollantilaiselle paikallislehdelle uutistoimisto AFP:n mukaan.

Syyttäjien näkökulma on toisenlainen.

”Hollannin laki ei anna kansalaisille oikeutta käyttää voimaa ja varsinkaan tappavaa voimaa – lukuun ottamatta poikkeustapauksia kuten itsepuolustusta”, syyttäjänvirasto sanoi tiedotteessaan AFP:n mukaan.

”Isisin taistelijan tappaminen voi siksi johtaa murhasyytteeseen.”

Syyttäjät odottavat poliisitutkimuksen tuloksia ennen kuin päättävät, nostavatko todella syytteet 47-vuotiasta miestä vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat