Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asemiehet hyökkäsivät yliopistolle Pakistanissa

Pakistanin Talebanin paikalliskomentaja tunnusti iskun, mutta johto tuomitsi sen.

Ulkomaat
 
Yliopistoon hyökättiin Pakistanissa
Yliopistoon hyökättiin Pakistanissa
Asemiehet hyökkäsivät yliopistoon Luoteis-Pakistanissa. Useita ihmisiä kuoli. Paikallisen televisiokanavan lähetyksessä näkyy muun muassa yliopistolle saapuvia sotilaita. Kuva: Reuters

Ainakin 21 ihmistä kuoli, kun asemiehet hyökkäsivät yliopiston kampukselle Luoteis-Pakistanissa keskiviikkona. Lisäksi kaikki neljä hyökkääjää kuolivat, kun Pakistanin asevoimat iski hyökkääjiä vastaan, uutistoimisto AFP kertoi.

Loukkaantuneita on mahdollisesti kymmeniä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan terroristijärjestö Pakistanin Talebanin paikalliskomentaja Umar Mansoor ilmoitti liikkeen tehneen iskun. Komentaja kertoi iskun johtuneen siitä, että yliopisto on valtiollinen ja tukee Pakistanin asevoimia.

Myöhemmin Pakistanin Talebanin tiedottaja Muhammad Khurasani tuomitsi iskun jyrkästi Twitterissä. Erilaiset näkemykset kertovat siitä, että Pakistanin Taleban on sekasortoisessa tilassa muun muassa siksi, että terroristijärjestö Isis on yrittänyt levitä Pakistanissa haalimalla taistelijoita Talebanin riveistä.

Isku tehtiin Bacha Khanin yliopiston kampuksella Charsaddassa. Yliopistossa on noin 3 000 opiskelijaa.

”Edessäni on viisi ruumista. He kuolivat kaikki luoteihin”, kertoi paikallisviranomainen Bilal Faizi AFP:lle. Reutersin mukaan monet uhreista oli ammuttu teloituksenomaisesti.

Geologian opiskelija Zahoor Ahmed kertoi yrittäneensä paeta kuultuaan ammuskelua.

”Kemianopettajamme kehotti meitä menemään sisätiloihin. Hänellä oli pistooli kädessään. Sitten näin, kuinka luoti osui häneen kahden asemiehen tulituksessa. Juoksin sisälle ja onnistuin pakenemaan hyppäämällä taka-aidan ylitse”, Ahmed kertoi AFP:lle.

Joulukuussa 2014 Pakistanin Taleban iski peshawarilaiseen kouluun. Iskussa kuoli 150 ihmistä, joista useimmat olivat lapsia. Myös tämän iskun uskotaan olleen Umar Mansoorin suunnittelema.

FAYAZ AZIZ / Reuters
Pakistanin asevoimien sotilaat kohtasivat Bacha Khan -yliopiston lähellä Charsaddassa keskiviikkona.
Pakistanin asevoimien sotilaat kohtasivat Bacha Khan -yliopiston lähellä Charsaddassa keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat