Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Japani poistaa hakaristit turistikartoistaan – temppelin symboli ei auennut länsimaisille matkailijoille

Vaikka kyse on buddhalaisuuden ikivanhasta onnen ja hedelmällisyyden symbolista, liian moni vierailija on yhdistänyt sen ajatuksissaan natsi-Saksaan.

Ulkomaat
 
Aly Song / Reuters
Buddhalaisen temppelin seremoniassa on aseteltu kynttilät hakaristin muotoon symboloimaan hyvää onnea.
Buddhalaisen temppelin seremoniassa on aseteltu kynttilät hakaristin muotoon symboloimaan hyvää onnea. Kuva: Aly Song / Reuters

Matkailun kasvusta nauttiva Japani on päättänyt muuttaa useita turistikarttojensa symboleja helppotajuisemmiksi länsimaisille turisteille, kertoo The Guardian -lehti.

Kahdeksastatoista symbolista aiotaan vaihtaa kuusi. Niiden joukossa on muun muassa poliisin symboli, jonka kaksi pamppua näyttivät monesta lähinnä X-kirjaimelta, ja kirkkoa symboloinut risti, joka saattoi sekoittua hautausmaahan.

Suurin syy uudistukseen on kuitenkin buddhalaisen temppelin merkkinä toiminut hakaristi.

Vaikka kyse on buddhalaisuuden ikivanhasta onnen ja hedelmällisyyden symbolista, liian moni vierailija on yhdistänyt sen ajatuksissaan natsi-Saksaan – siitäkin huolimatta, että kyseessä on itse asiassa natsien käyttämän symbolin peilikuva.

Japanin kartoista vastaava viranomainen päätyi ratkaisuun tehtyään kyselyn turistikartan symboleista. Näkemyksiä niiden selkeydestä tiedusteltiin yli tuhannelta ihmiseltä 92 maasta. Vastaajissa oli turistien lisäksi suurlähetystöjen työntekijöitä ja vaihto-opiskelijoita.

Japani kiirehtii muutosta, koska matkailun odotetaan kasvavan lähivuosina entisestään. Maan tulevia suurtapahtumia ovat muun muassa Tokion kesäolympialaiset vuonna 2020 ja rugbyn maailmancup vuonna 2019.

Turistikarttojen hakaristit korvataan lähitulevaisuudessa temppelin näköisellä symbolilla. Ne jäävät kuitenkin ennalleen maan muihin karttoihin.

GSI
Japanin karttaviranomaisen kyselyssä tiedusteltiin yli tuhannelta ihmiseltä turistikartan symbolien selkeyttä.
Japanin karttaviranomaisen kyselyssä tiedusteltiin yli tuhannelta ihmiseltä turistikartan symbolien selkeyttä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat