Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Multimiljardööri George Soros Guardianissa: ”Donald Trump ajaa muslimit Isis-terroristeiksi”

George Soros syyttää republikaanien presidenttiehdokkuudesta kisaavia Donald Trumpia ja Ted Cruzia pelonlietsonnasta.

Ulkomaat
 
Sirpa Räihä / HS
Miljardööri George Soros syyttää Donald Trumpia Isisin pussiin pelaamisesta. HS haastatteli maailman rikkaimpiin ihmisiin kuuluvaa Sorosta syksyllä 2012.
Miljardööri George Soros syyttää Donald Trumpia Isisin pussiin pelaamisesta. HS haastatteli maailman rikkaimpiin ihmisiin kuuluvaa Sorosta syksyllä 2012. Kuva: Sirpa Räihä / HS

Maailman rikkaimpiin ihmisiin kuuluva suursijoittaja George Soros hyökkää kovasanaisesti toista miljardööriä ja Yhdysvaltain presidentiksi mielivää Donald Trumpia vastaan.

Soros syyttää brittilehti Guardianin mukaan republikaanien presidenttiehdokkuudesta kamppailevia Trumpia ja Ted Cruzia jihadistijärjestö-Isisin hyväksi koituvasta pelonlietsonnasta. Sorosin mielestä he ajavat muslimeita terroristeiksi.

”He tekevät Isisin työtä”, Soros sanoi Davosissa järjestetyllä illallisella Guardianin mukaan.

“He haluavat ihmisten kääntyvän muslimeja ja muslimiyhteisöjä vastaan. He haluavat saada muslimit ajattelemaan, ettei terrorismille ole vaihtoehtoja. Heidän puheensa tekevät islamista kasvualustan Isisille”, Soros sanoi.

Trump on puhunut kovasanaisesti maahanmuuttajista pitkin kampanjaansa. Esimerkiksi joulukuussa hän kohautti esittämällä muslimeille maahantulokieltoa Yhdysvaltoihin.

”Maamme ei voi joutua sellaisten ihmisten hyökkäysten kohteeksi, jotka uskovat vain jihadiin ja jotka eivät kunnioita ihmiselämää”, Trump sanoi joulukuussa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Aiemmin Trump on ehdottanut kaikkien Yhdysvaltain muslimien kirjaamista erilliseen rekisteriin.

Sorosin Trumpia ja Cruzia kohtaan esittämä kritiikki ei ole sikäli yllättävää, että Bloombergin mukaan reilun 22 miljardin nettovarallisuudella varustettu suursijoittaja on puoluetaustaltaan demokraatti.

Soros on käyttänyt muun muassa 35 miljoonaa euroa demokraattien tukemiseen sekä Yhdysvaltain edellisen presidentin George W. Bushin vastaiseen työhön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat