Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korea pidätti amerikkalaisopiskelijan ”vihamielisyydestä”

Ulkomaat
 
KCNA / Reuters
Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un tarkasti joukkoja KCNA:n keskiviikkona julkaisemassa kuvassa.
Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un tarkasti joukkoja KCNA:n keskiviikkona julkaisemassa kuvassa. Kuva: KCNA / Reuters

Pohjois-Korea on pidättänyt amerikkalaisen opiskelijan ”vihamielisistä toimista” maata vastaan, kertoi Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA perjantaina.

KCNA:n mukaan pidätetty opiskelija on Virginian yliopistosta.

KCNA kertoi opiskelijan tulleen Pohjois-Koreaan turistina, mutta hänen ”tarkoituksena oli murentaa Pohjois-Korean perustuksia yksimielisestä yhtenäisyydestä Yhdysvaltojen sanattomalla hyväksynnällä”, kertoo NK News. Opiskelijaa saatetaan syyttää esimerkiksi vakoilusta.

Amerikkalaisten pidätykset Pohjois-Koreassa ovat yleistyneet sen jälkeen kun diktaattori Kim Jong-un nousi valtaan isänsä Kim Jong-ilin kuoltua 2011.

Pohjois-Korealla on ollut tapana käyttää pidätettyjä ulkomaalaisia neuvotteluvaltteina omien etujen parantamiseksi. Pohjois-Koreaa vastaan on vaadittu entistä kovempia talouspakotteita sen jälkeen, kun maa teki vuoden alussa neljännen ydinkokeensa.

Yhdysvalloilla ei ole suurlähetystöä eikä konsulaattia Pohjois-Koreassa. Amerikkalaisten asioita paikan päällä hoitaa Ruotsin suurlähetystö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat