Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Olympialaiset tekevät Brasilialle hyvää”

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Koko maailman median katse kohdistuu jälleen Brasiliaan, kun Rio de Janeiro isännöi elokuussa kesäolympialaisia. Ne ovat Etelä-Amerikan ensimmäiset olympialaiset.

Brasilian talouskriisi näkyy valmisteluissa. Rion osavaltiolle tärkeä tulonlähde ovat myös öljytulot. Öljyn halpeneminen ja öljy-yhtiö Petrobrasin korruptioskandaali vaikeuttavat osavaltion tilannetta.

Olympiakisojen budjettia on jo leikattu kriisin vuoksi. Ennakkotapahtumien määrää on vähennetty, avajaisten ja päätösjuhlan kustannuksista on säästetty.

Järjestäjät peruivat kuitenkin ilmoituksensa, että urheilijoiden pitäisi maksaa majoituspaikkojensa ilmastointi itse.

Yhtä kaikki, olympialaiset ovat tulossa. Vaikka tunnelma on muuttunut paljon siitä kun Brasilia sai olympialaiset, taloustieteilijä Estêvão Kopschitz Xavier Bastosin mielestä kisat tekevät maalle hyvää.

Brasilia on ollut pitkään tietyllä tapaa suuruutensa ja kielensä eristämä. Samban ja jalkapallon kaltaisia kliseitä lukuun ottamatta se tunnetaan maailmalla huonosti. Urheilun suurkisojen alla Brasiliaan on kohdistunut kova kansainvälinen huomio, mikä on lisännyt vuorovaikutusta muun maailman kanssa.

”Olympialaiset ovat meille hyvä juttu. Brasilia tarvitsee avautumista, ja kisat tuovat huomiota sekä keskustelua”, Bastos sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat