Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juutalaisvainosta selvinnyt Yisrael Kristal on maailman vanhin mies, jos hänen henkkarinsa löytyvät

Israelilainen Yisrael Kristal, 112, selvisi Auschwitzilta vain 37 kiloisena. Hän olisi maailman vanhin mies, jos pystyisi todistamaan ikänsä.

Ulkomaat
 

Natsien juutalaisvainosta selvinnyt israelilainen Yisrael Kristal saattaa olla tällä haavaa maailman vanhin mies. Guinnesin ennätysten kirjan edustajat tiedottivat torstaina, että 112-vuotias Kristal on maailman vanhin mies. Asiassa on vain yksi varsin iso mutka – Kristalilla ei ole dokumentteja, joilla hän voisi todistaa oman ikänsä.

Asiasta kertovan uutistoimisto AFP:n mukaan Kristalin perhe sanoo miehen syntyneen Puolassa 15. syyskuuta 1903. Kristalin kerrotaan asuneen Puolassa aina siihen asti, kun natsit valtasivat maan. Tämän jälkeen Kristal lähetettiin Puolan eteläisessä osassa sijaitsevaan Auschwitzin kuolemanleirille.

Guinnesin ennätysten kirja toivoo Kristalilta dokumentteja hänen elämänsä alkuvuosista. Kristalin perheen mukaan vanhin asiakirja, joka heillä on esittää on peräisin Kristalin häistä. Tuolloin Yisrael Kristal oli 25-vuotias.

”Meillä on tietyt säännöt ja olisi epäreillua muita ihmisiä kohtaan, jos venyttäisimme sääntönä”, sanoo Guinnesin ennätysten kirjan ihmisten vanhenemisprosesseihin erikoistunut asiantuntija Robert Young.

Kristal selvisi Auschwitzin leiriltä, mutta hänen vaimonsa kuoli natsien käsiin. AFP:n lainaaman Kristalin tyttären Shula Kuperstochin mukaan Kristal painoi toisen maailmansodan jälkeen ainoastaan 37 kiloa.

”Lopulta hän vahvistui ja matkusti Israeliin”, Kuperstoch sanoi.

Kristal muutti sodan jälkeen Israelin pohjoisosassa sijaitsevaan Haifan kaupunkiin. Hän perusti karkkikaupan ja meni uudelleen naimisiin. Mies itse ei anna heikon terveystilansa takia enää haastatteluja, mutta hänen tyttärensä mukaan Kristal on yhä elämänmyönteinen.

”Hän on todella positiviinen ja optimistinen mies. Hänellä on hyvä sydän”, tytär sanoi.

Kristalia ennen maailman vanhin mies oli japanilainen Yasutaro Koide. Hän kuoli tiistaina niin ikään 112-vuotiaana. Vanhin tällä haavaa elossa oleva nainen on 116-vuotias Susannah Mushatt Jones.

Kaikkien aikojen todennetusti vanhin ihminen on Jeanne Louise Calment. Hän kuoli vuonna 1997 Ranskassa 122-vuotiaana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat