Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

44 siirtolaista hukkui Kreikassa

Ulkomaat
 
GIORGOS MOUTAFIS
Irakilainen pakolaistyttö saapui Lesboksen saarelle perjantaina.
Irakilainen pakolaistyttö saapui Lesboksen saarelle perjantaina. Kuva: GIORGOS MOUTAFIS

44 ihmistä hukkui, kun kolme pakolaisia kuljettanutta venettä upposi Kreikan edustalla perjantaina, kertoo uutistoimisto AFP. Samaan aikaan Turkki lupasi ”tehdä kaikkensa” pysäyttääkseen ennätyksellisen siirtolaisvirran kohti Eurooppaa.

Talvesta huolimatta tuhannet sotaa ja kurjuutta pakenevat ihmiset yrittävät yhä ylittää meren Turkin puolelta Eurooppaan.

Turkin ja Kreikan viranomaiset poimivat Egeanmereltä perjantaina 44 siirtolaisen ruumiit, viranomaiset kertoivat. Ruumiiden joukossa oli 20 lasta.

Kreikkalaiset pelastustyöntekijät pelastivat veden varasta 74 ihmistä, kun kaksi venettä joutui vaikeuksiin Farmakonisin ja Kalolimnoksen saarilla varhain perjantaina.

Pelastusoperaatio jatkui yhä Kalolimnoksella, missä vene oli kaatunut.

”Veneessä oli perheitä, ja monessa tapauksessa vain isä selvisi hengissä”, Marco Procaccini YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:stä sanoi AFP:lle.

Eurooppa on ajautunut pahimpaan siirtolaiskriisin toisen maailmansodan jälkeen, mutta jäsenvaltiot ovat erimielisiä siitä, miten kriisiin pitäisi vastata.

Tammikuussa ainakin 149 ihmistä on kadonnut tai hukkunut yrittäessään ylittää meren matkalla Eurooppaan.

Saksan liittokansleri Angela Merkel keskusteli kriisistä Turkin pääministerin Ahmet Davutoglun kanssa. Merkelin mukaan molemmat osapuolet lupasivat tehdä kaikkensa vähentääkseen Eurooppaan saapuvien pakolaisten määrää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat