Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Snowzilla”-myrsky kestää USA:ssa yli viikonlopun – Washingtoniin odotetaan satavan yli puoli metriä lunta

On kansallinen häpeä, miten huonoja olemme lumen suhteen, kirjoitti amerikkalaistoimittaja.

Ulkomaat
 
JONATHAN ERNST / Reuters
Metron matkustajat ottivat kuvia lumen peittämästä Potomac-joen ylittävästä sillasta Washingtonissa perjantaina.
Metron matkustajat ottivat kuvia lumen peittämästä Potomac-joen ylittävästä sillasta Washingtonissa perjantaina. Kuva: JONATHAN ERNST / Reuters

Washington

”Unohtakaa Isis. Maailman mahtavin kaupunki ei kestä lumen pöläystä”, kirjoitti The Washington Post -lehden toimittaja Paula Dvorak.

Perjantai-iltana Suomen aikaa Yhdysvaltain itärannikolla alkoi lumisade, jonka ennustettiin kiihtyvän myrskyksi ja kestävän sunnuntaiaamuun asti. Pelkästään Washingtonin ympäristöön on määrä sataa yli puoli metriä lunta, mikä tekisi myrskystä pahimman 20 vuoteen. Yksi meteorologi nimesi myrskyn ”Snowzillaksi” Godzilla-hirviön mukaan.

Poliitikot ja media varoittivat, että ihmisten pitäisi valmistautua pysymään seuraavat kaksi vuorokautta siellä, missä ovat. Washingtonin pormestari Muriel Bowser julisti hätätilan, kutsui paikalle kansalliskaartin ja pyysi kaikkia siirtymään kaduilta sisätiloihin.

Kuusi tuhatta lentoa Yhdysvaltain itärannikolle peruttiin, mukana myös Finnairin vuoro New Yorkiin lauantaina. NHL- ja NBA-pelejä siirrettiin myöhemmäksi.

Suomalaisen näkökulmasta median suhtautuminen lumimyrskyyn lähenteli hysteriaa. ”Tämä on hirviö”, sanoi uutiskanava CNN:n meteorologi. Pormestari Bowser kutsui lumimyrskyä ”hengenvaaralliseksi”.

Torstaina ja perjantaiaamuna Washingtonin ruoka- ja viinikauppoihin oli pitkät jonot. Kaupaksi menivät lumilapiot, taskulamput ja alkoholi.

Energiayhtiö Pepco soitti asiakkailleen ja varoitti, ettei katkenneita sähköjä pidä korjata omatoimisesti. Sanomalehti neuvoi, ettei jäätyneitä pyyhkimiä pidä irrottaa tuulilasista kiehuvalla vedellä.

Washingtonissa ei käytetä talvirenkaita, minkä takia autoilu lumessa on oikeasti vaarallista. Keskiviikkona lunta tuli vain viitisen senttiä, mutta jo se riitti aiheuttamaan tuhat peltikolaria.

”On kansallinen häpeä ja nöyryytys, että olemme niin huonoja lumen kanssa. Käytämme ziljoonia dollareita salaisia iskuja tekeviin sotilaslennokkeihin ja hävittäjiin, mutta operaatiomme päämaja lamautuu tuumasta valkoista hilettä”, Dvorak kirjoitti.

Olisiko tässä markkinarako suomalaiselle snowhowlle (lumiosaamiselle)? Ulkomaalaiset ovat jo tulleet katsomaan, miten Helsingin lentokenttä toimii talvella. Seuraavaksi washingtonilaisia kannattaisi opettaa käyttämään talvirenkaita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat