Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

New Yorkin ex-pormestari harkitsee lähtevänsä riippumattomaksi presidentti­ehdokkaaksi –ärsyyntyi Trumpin mielipiteistä

Miljardööri Michael Bloombergilla olisi riippumattomana ehdokkaana vähäiset mahdollisuudet nousta Yhdysvaltain presidentiksi, mutta hän voisi tuhota republikaanien tai demokraattien kampanjan.

Ulkomaat
 

New Yorkin entinen pormestari Michael Bloomberg harkitsee pyrkimistä presidentiksi riippumattomana ehdokkaana, kertoi The New York Times -lehti lauantaina.

Bloomberg oli demokraatti ennen vuotta 2001, republikaani 2001–2007 ja riippumaton vuoden 2007 jälkeen. Hän on moraalikysymyksissä vapaamielinen, mutta talousasioissa konservatiivi. Riippumattomana ehdokkaana Bloomberg voisikin viedä ääniä sekä demokraattien että republikaanien presidenttiehdokkaalta.

Tässä vaiheessa näyttää siltä, että enemmän hänen ehdokkuudestaan kärsisivät republikaanit, koska mielipidemittauksia puolueen ehdokkaaksi johtavat miljardööri Donald Trump ja senaattori Ted Cruz. Molemmat miehet ovat erittäin epäsuosittuja oman puoluejohtonsa keskuudessa, ja myös osa republikaanien äänestäjistä pitää heidän mielipiteitään äärimmäisinä. Maltillinen, riippumaton ehdokas voisi olla näille äänestäjille kompromissi.

Jos demokraatit valitsevat ehdokkaakseen vasemmistolaisen Bernie Sandersin maltillisen Hillary Clintonin sijasta, myös demokraattiäänestäjiä voisi livetä Bloombergin taakse.

Riippumattomalla ehdokkaalla on vähäiset mahdollisuudet nousta Yhdysvaltain presidentiksi. Kaksipuoluejärjelmässä erot kahden valtapuolueen äänimäärien kesken ovat kuitenkin suhteellisesti sen verran pieniä, että riippumaton ehdokas voi tuhota jomman kumman puolueen kampanjan syömällä ääniä tämän pakasta.

The New York Times -lehden mukaan Bloomberg on ärsyyntynyt siitä, kuinka siirtolaisvastaisista mielipiteistään tunnettu Trump on noussut republikaanien kärkiehdokkaaksi. Hän pitää myös Clintonia epäluotettavana ja yllättävän heikkona ehdokkaana. Bernie Sanders johtaa Clintonia mielipidemittauksissa ensimmäisissä esivaaliosavaltioissa.

Bloomberg aikoo päättää ehdokkuudestaan maaliskuun alkuun mennessä. Vaalikassasta hänen ei miljardöörinä tarvitse kantaa huolta. Bloomberg omistaa ohjelmisto- ja mediayhtiö Bloombergin, jolla on uutistoimisto ja lehtiä.

Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Yhdysvaltojen presidentin valinta on monivaiheinen kisa, joka huipentuu marraskuussa 2016. Grafiikkavideo selittää päävaiheet alle kahdessa minuutissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat