Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Calais’n satama suljettiin lauantaina, kun pakolaiset tunkeutuivat lauttaan

Välikohtaus satamassa tapahtui samaan aikaan, kun noin 2 000 ihmistä oli kokoontunut osoittamaan mieltään pakolaisleirin surkeita olosuhteita vastaan.

Ulkomaat
 
PASCAL ROSSIGNOL / Reuters
Calais’n pakolaisleirillä asuu tällä hetkellä noin 2500 siirtolaista. Viidakoksi kutsuttua aluetta on kritisoitu surkeista elinolosuhteista.
Calais’n pakolaisleirillä asuu tällä hetkellä noin 2500 siirtolaista. Viidakoksi kutsuttua aluetta on kritisoitu surkeista elinolosuhteista. Kuva: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Pohjois-Ranskassa Calais’n kaupungin satama suljettiin väliaikaisesti lauantaina, kun kymmenet siirtolaiset nousivat satamassa ankkuroituna olleeseen lauttaan.

Uutistoimisto AFP:n mukaan viranomaiset kertovat, että noin 150 ihmistä pääsi tunkeutumaan sataman aidatulle alueelle. Heistä noin 50 nousi brittiläisen laivayhtiö P&O:n lauttaan. Tapaus on harvinainen, sillä Calais’n satama on AFP:n mukaan tarkkaan vartioitu.

Lauantai-iltaan mennessä viranomaiset eivät olleet saaneet häädettyä kaikkia siirtolaisia lautasta. Joukko siirtolaisia oli tukkinut laivasillan, joten poliisit eivät päässeet sisään lauttaan.

Välikohtaus satamassa tapahtui samaan aikaan, kun noin 2 000 ihmistä oli kokoontunut osoittamaan mieltään Calais’n pakolaisleirin surkeita olosuhteita vastaan. Mielenosoittajien joukossa oli esimerkiksi brittejä, ranskalaisia, belgialaisia ja italialaisia.

Protestoijien kylteissä luki tervetulotoivotuksia pakolaisille, ja niissä vaadittiin rajojen avaamista.

”Olemme täällä solidaarisuudesta ja tuomitaksemme Ranskan valtion toimettomuuden pakolaisten olosuhteiden parantamisen suhteen”, AFP:lle puhunut italialainen opiskelija Rino sanoi mielenosoituksessa.

Viidakoksi kutsutulla Calais’n pakolaisleirillä asuu tällä hetkellä BBC:n mukaan noin 2 500 pakolaista. Heistä noin 250 on lapsia.

Monet vapaaehtoistyöntekijät ovat tulleet etenkin Britanniasta Calais’n leirille auttamaan pakolaisia.

”Ihmisillä ei ole siellä edes kenkiä tai peittoja”, Skotlannista leirille lauantaiaamuna apuun saapunut Azzam Mohammad kertoo BBC:lle.

Osa Calais’n kaupungin vakituisista asukkaista on kuitenkin suuttunut vapaaehtoisten runsaan lukumäärän takia.

”Täällä on liikaa aktivisteja, he pitkittävät ongelmaa”, AFP:lle puhunut paikallinen Bruno -niminen mies toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat