Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Donald Trump kerskui pystyvänsä ampumaan ihmisen keskellä New Yorkia – harkitsee myös vastustajansa haastamista oikeuteen ”huvin vuoksi”

Donald Trump kehuskeli suosionsa olevan niin suuri, ettei häntä voi enää pudottaa kyselyiden kärkipaikalta.

Ulkomaat
 
Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Yhdysvaltojen presidentiksi haluava miljardööri Donald Trump on möläyttelijä, joka on suututtanut monet. Suorapuheisuudestaan huolimatta noin neljäsosa republikaanisen puolueen kannattajista haluaa hänet presidenttiehdokkaakseen.

Yhdysvaltain presidenttikisan rääväsuuksi noussut republikaanien Donald Trump ei ole hellittänyt kielenkantojaan Iowan esivaalien lähestyessä.

Lauantaina Trump kehuskeli suosionsa olevan niin suuri, ettei häntä voi enää pudottaa mielipidekyselyjen kärkipaikalta.

”Voisin seistä keskellä [New Yorkin keskustan] 5th Avenuea ja ampua jonkun, enkä menettäisi äänestäjiä”, hän laukoi kampanjatilaisuudessa.

Lisäksi Trump väläytteli lauantaina mahdollisuutta haastaa esivaalien selkein kilpakumppaninsa, senaattori Ted Cruz oikeuteen siitä, onko Cruz oikeutetusti Yhdysvaltain kansalainen.

Texasin senaattorina toimiva Cruz on Yhdysvaltain kansalainen, mutta hän syntyi Kanadassa ja hänellä oli Kanadan kansalaisuus vuoteen 2014 asti.

Randall Hill / Reuters
Donald Trump, Ted Cruz ja Ben Carson republikaaniehdokkaiden väittelytilaisuudessa Etelä-Carolinassa viime viikon torstaina.
Donald Trump, Ted Cruz ja Ben Carson republikaaniehdokkaiden väittelytilaisuudessa Etelä-Carolinassa viime viikon torstaina.

Trumpin mukaan demokraattipuolue yrittäisi taatusti tehdä Cruzin kansalaisuuden kyseenalaiseksi, jos hänet valittaisiin republikaanien ehdokkaaksi presidentinvaaleihin.

”Voin [ehdokkaan] asemassani haastaa hänet oikeuteen. Voisitteko kuvitella, että tekisin niin? Pitäisikö minun tehdä niin ihan huvikseen?” itsevarma Trump kysyi vaalitilaisuudessa lauantaina Fox News -kanavan mukaan.

Uusimmissa mielipidetiedusteluissa Trumpin asema vahvimpana republikaaniehdokkaana asettui kuitenkin kyseenalaiseen valoon.

Iowan suurimman sanomalehden Des Moines Registerin kyselyssä republikaanien suosikiksi osavaltiossa valittiin Floridan senaattori Marco Rubio. Demokraattien suosikki oli Hillary Clinton.

Yhdysvaltain presidenttikisaa hämmensi lauantaina myös New Yorkin entinen pormestari Michael Bloomberg, joka kertoi harkitsevansa asettumista ehdolle riippumattomaksi ehdokkaaksi.

Riippumattomana ehdokkaana Bloomberg voisi viedä ääniä sekä demokraattien että republikaanien presidenttiehdokkaalta. Hänen todelliset mahdollisuutensa nousta Yhdysvaltain presidentiksi ovat kuitenkin vähäiset.

The New York Times -lehden mukaan Bloomberg on ärsyyntynyt siitä, kuinka siirtolaisvastaisista mielipiteistään tunnettu Trump on noussut republikaanien kärkiehdokkaaksi. Hän pitää myös Clintonia epäluotettavana ja yllättävän heikkona ehdokkaana.

Iowan esivaalit järjestetään runsaan viikon päästä. Eniten ääniä eri osavaltioiden vaaleissa saanut nimitetään puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Yhdysvaltojen presidentin valinta on monivaiheinen kisa, joka huipentuu marraskuussa 2016. Grafiikkavideo selittää päävaiheet alle kahdessa minuutissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat