Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

New Yorkissa riehui historian toiseksi pahin lumimyrsky

USA:n itärannikko aloitti sunnuntaina 19 ihmishenkeä vaatineen Snowzilla-lumimyrskyn tuhojen siivoamisen.

Ulkomaat
 
Yhdysvaltojen itärannikolla alkoivat valtaisat lumitalkoot
Yhdysvaltojen itärannikolla alkoivat valtaisat lumitalkoot
Yhdysvaltain itärannikkoa viikonlopun aikana koetellut lumimyrsky "Snowzilla" on vaikuttanut kymmenien miljoonien ihmisten elämään.

Yhdysvaltain itärannikkoa viikonlopun aikana koetellut Snowzilla on ollut New Yorkin toisiksi pahin lumimyrsky.

New Yorkin Keskuspuistossa oli satanut lauantaina sunnuntaiaamuun mennessä lunta 68 senttiä. Se on New Yorkin historian toisiksi suurin lumimäärä. Ennätys on peräisin vuodelta 2010, jolloin lunta satoi 0,3 senttiä enemmän, kertoo The New York Times. Lumimääriä on lehden mukaan mitattu vuodesta 1869.

Enimmillään viikonlopun lumisateet ovat tuoneet uutta lunta on mitattu yli metrin. Suurin lumimäärä mitattiin Länsi-Virginiassa sijaitsevassa Glengaryssa satoi lunta noin 1,1 metriä.

Itärannikolla riehunut myrksy on brittilehti Guardianin mukaan vaatinut ainakin 19 ihmisen hengen. Suurin osa on kuollut liikenneonnettomuuksissa. Pelkästään Virginiassa liukkailla teillä on sattunut satoja liikenneonnettomuuksia.

Myrsky väistyi itärannikolta sunnuntaina. Useissa kaupungeissa alkoikin heti jättimäiset lumitalkoot.

The Washington Postin mukaan poikkeuksellisen suuri lumimäärä kangistaa yhdysvaltain pääkaupungin, Washingtonin toimintaa päiväkausia.

Esimerkiksi joukkoliikenteessä ajetaan maanantaina selvästi normaalia vähemmän vuoroja. Metron osalta ei vielä iltaseitsemältä sunnuntaina Suomen aikaa tiedetty, ajaako metro lainkaan maanantaina.

Myös New Yorkin joukkoliikenne on lumen takia sekaisin. Esimerkiksi junat, bussit ja metrot kulkevat poikkeusjärjestelyin. Lentoliikenteessä on peruttu satoja sunnuntaiksi ja maanantaiksi suunniteltuja lentoja.

Snowzillaksi ristitty lumimyrsky ulottui Arkansasin osavaltiosta New Yorkiin asti. Myrsky on vaikuttanut jopa yli 85 miljoonan amerikkalaisen elämään eli noin neljännekseen koko väestöstä.

RICKEY ROGERS / Reuters
Yhdysvaltain itärannikon New Jerseyssä asukkaat puhdistivat kotikatuaan lumesta sunnuntaina.
Yhdysvaltain itärannikon New Jerseyssä asukkaat puhdistivat kotikatuaan lumesta sunnuntaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat