Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrian armeija valtasi tärkeitä kyliä rauhanneuvottelujen kynnyksellä

Sotilaalliset voitot vahvistavat Syyrian hallituksen asemaa Latakian maakunnassa ja neuvottelupöydässä.

Ulkomaat
 
Khalil Ashawi / Reuters
Syyrian hallitusta vastaan taistelevat kapinalliset ampuivat kranaattitulta Latakian maakunnan luoteisosissa viime huhtikuussa.
Syyrian hallitusta vastaan taistelevat kapinalliset ampuivat kranaattitulta Latakian maakunnan luoteisosissa viime huhtikuussa. Kuva: Khalil Ashawi / Reuters

Syyrian armeija ja sitä tukevat aseelliset ryhmittymät ovat vallanneet kapinallisjärjestöiltä tärkeitä kyliä Latakian maakunnassa sunnuntaina, uutistoimistot kertovat.

Syyrian hallitus korjasi sotilaallisia voittoja vain päivää ennen kuin rauhanneuvotteluiden on määrä alkaa Genevessä. Rauhanneuvotteluihin odotetaan Syyrian hallituksen ja oppositioryhmien edustajia.

Syyrian valtiontelevisio kertoi sunnuntaina, että hallituksen joukot valtasivat yhdessä hallitusta tukevien aseellisten ryhmittymien kanssa kapinallisilta Rabian kaupungin Latakian maakunnassa, uutistoimisto AFP kertoo.

Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö Syrian Observatory for Human Rights kertoi hallituksen valloittaneen Venäjän sekä islamistijärjestö Hizbollahin avulla Rabian, Torosin, Daroshan ja al-Rawdan kylät Latakiassa. Valtausta edelsi rajuja yhteenottoja kapinallisten kanssa.

Kapinallisryhmiä oli tukemassa terroristiverkosto al-Qaidaan kytkeytynyt jihadistijärjestö Nusran rintama. Venäjä tuki hallituksen joukkoja ilmaiskuin, järjestö kertoo.

Kyseessä oli Syyrian hallituksen toinen suuri sotilaallinen voitto Latakian maakunnassa parin viikon sisään.

”Tulevina viikkoina pystymme ilmoittamaan, että koko Latakia, kaupunki ja maakunta, on vapautettu aseellisista ryhmistä”, Syyrian armeijan komentaja kertoi AFP:lle

Rabia on ollut kapinallisjärjestöjen hallinnassa vuodesta 2012 alkaen. Rabian valtaus auttaa Syyrian hallituksen joukkoja etenemään kohti Idlibin maakuntaa, joka on pitkälti kapinallisten hallinnassa.

Sotilaalliset voitot vahvistavat Syyrian hallituksen asemia neuvotteluissa, jotka oli alunperin määrä aloittaa maanantaina. Neuvotteluja saatetaan kuitenkin lykätä.

Lykkääminen johtuu siitä, että oppositio ei ole päässyt yksimielisyyteen siitä, ketkä edustavat sitä neuvotteluissa. Oppositio on myös vaatinut, että Venäjä lopettaa siviilialueiden pommittamisen ja Syyrian hallinto kaupunkien ja kylien piiritykset, ennen kuin neuvottelut voidaan aloittaa.

Yhdysvallat on sanonut olevansa vakuuttunut siitä, että erimielisyyksistä huolimatta neuvottelut käynnistyvät alkavalla viikolla, uutistoimisto Reuters kertoo.

Aiemmin länsimainen diplomaatti arveli Reutersille, että neuvottelut todennäköisesti pääsevät käynnistymään aikaisintaan keskiviikkona.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat