Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis julkaisi videon Pariisin väitetyistä joukkomurhaajista

Isis nimittää propagandavideollaan Pariisin joukkomurhaajia ”leijoniksi, jotka saivat Ranskan polvilleen”.

Ulkomaat
 
Reuters
Belgialaista Abdelhamid Abaaoudia epäillään Pariisin terrori-iskujen suunnittelusta. Hän kuoli pian iskujen jälkeen poliisin ratsiassa Pariisin lähellä.
Belgialaista Abdelhamid Abaaoudia epäillään Pariisin terrori-iskujen suunnittelusta. Hän kuoli pian iskujen jälkeen poliisin ratsiassa Pariisin lähellä. Kuva: Reuters

Jihadistijärjestö Isis on julkaissut videon, jossa se esittelee omien sanojensa mukaan yhdeksän Pariisin terrori-iskujen joukkomurhaajaa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan jihadistisivuille ladatussa videossa esitellään neljä Belgian, kolme Ranskan ja kaksi Irakin kansalaista, joiden sanotaan olevan vastuullissa Pariisin marraskuisista iskuista. Iskuissa kuoli ainakin 130 ihmistä.

”Tappakaa, missä vain vain heidät löydättekin” -otsikoidulla videolla esiintyvien ranskaa ja arabiaa puhuvien jihadistien mukaan heidän viestinsä on osoitettu ”kaikille maille, jotka osallistuvat Yhdysvaltojen johtajaman rintaman taisteluun Syyriassa ja Irakissa syyskuun 2014 jälkeen”.

Video näyttää myös kuvaa Britannian pääministeristä David Cameronista. Kuvan yhteydessä esiintyvät englanniksi esitetyt sanat: ”Kaikki, jotka seisovat epäuskoisten riveissä, ovat miekkojemme tähtäimessä.”

Videolla yhdeksää jihadistia nimitetään ”leijoniksi, jotka saivat Ranskan polvilleen”. Videolla näytetään materiaalia Pariisin terrori-iskuista sekä yhdeksän jihadistin suorittamia mestauksia ja panttivankien ampumisia.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan video on kuvattu Syyrian pohjoisosassa sijaitsevassa Rakkassa, ennen Pariisin terrori-iskuja. Helsingin Sanomat ei ole nähnyt videota.

Iskuihin osallistui ainakin 11 henkilöä. Heistä yhdeksän on kuollut. Kaksi iskuista epäiltyä on yhä kateissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat