Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iranin presidentti solmii kauppasuhteita Euroopan-matkallaan – paavi painostaa edistämään Syyrian rauhaa

Matkan päätarkoitus on edistää Iranin ja länsimaiden kauppasuhteita.

Ulkomaat
 
TONY GENTILE / Reuters
Iranin presidentti Hassan Ruhani kulki Italian presidentin Sergio Mattarellan kanssa Roomassa maanantaina.
Iranin presidentti Hassan Ruhani kulki Italian presidentin Sergio Mattarellan kanssa Roomassa maanantaina. Kuva: TONY GENTILE / Reuters

Iranin presidentti Hassan Ruhani saapuu maanantaina Italiaan, josta alkaa hänen ensimmäinen Euroopan-vierailunsa sitten Iraniin kohdistettujen talouspakotteiden purkamisen.

Matkan päätarkoitus on edistää Iranin ja länsimaiden kauppasuhteita. Ydinohjelmaan liittyneiden pakotteiden takia Iran ei saanut aiemmin käydä kauppaa EU-maiden kanssa. Viime kesänä solmitun sopimuksen noudattamisen myötä Iran on saanut käyttöönsä yli sata miljardia dollaria varojaan, jotka ovat olleet jäädytettyinä ulkomaisilla pankkitileillä.

Ruhani tapaa Italiassa muiden muassa Italian presidentin Sergio Mattarellan, pääministerin Matteo Renzin ja paavi Franciscuksen, kertoo uutistoimisto AFP. Paavin odotetaan vetoavan Ruhaniin, jotta tämä painostaisi Iranin liittolaista, Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia taipumaan rauhanneuvotteluihin sodan lopettamiseksi.

Kolmepäiväisellä Euroopan-matkallaan Ruhani vierailee myös Pariisissa, jossa hän aikoo muun muassa sopia yli sadan Airbus-lentokoneen ostamisesta. Todennäköisenä on pidetty myös Peugeot- ja Renault-autosopimuksia.

Ruhanin oli määrä käydä Ranskassa jo marraskuussa, mutta suunnitelmat peruuntuivat Pariisissa tehtyjen terrori-iskujen takia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat