Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin avautui neuvostoajoista: Pidän edelleen kommunismista

Ulkomaat
 
Venäjän ulkomaantiedustelupalvelun (SVR) johtaja Mikhail Fradkov (vas.), presidentti Vladimir Putin ja turvallisuuspalvelun (FSB) johtaja Alexander Bortnikov seurasivat konserttia Moskovassa viime joulukuun puolivälissä.
Venäjän ulkomaantiedustelupalvelun (SVR) johtaja Mikhail Fradkov (vas.), presidentti Vladimir Putin ja turvallisuuspalvelun (FSB) johtaja Alexander Bortnikov seurasivat konserttia Moskovassa viime joulukuun puolivälissä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ole edelleenkään heittänyt pois kommunistisen puolueen jäsenkirjaansa Neuvostoliiton ajoilta. Uutistoimisto Interfaxin haastattelussa Putin kertoo suhtautumisestaan Neuvostoliiton aikaiseen kommunismiin, jolloin hän toimi muun muassa tiedustelupalvelu KGB:n agenttina Itä-Saksassa.

”Jossain se jäsenkortti edelleen on”, Putin totesi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Neuvostoliiton aikaan kommunistisen puolueen jäsenkirja oli välttämättömyys uralla etenemiseen. Putinin mukaan hän ei kuitenkaan ollut puolueen jäsen ”välttämättömyydestä”.

”En voi sanoa, että olisin ollut täysin ideologinen kommunisti, mutta pidin sitä jäsenkorttia aarteena”, Putin kertoo.

Haastattelussa Putin sanoo edelleen pitävänsä kommunismin ideologiasta, vaikka neuvostojohtajat eivät kyenneetkään toteuttamaan täysin aatteen tavoitteita.

”Pidän edelleen kommunistisista ja sosialistisista ideoista, ne ovat kuin Raamattu. Ideat ovat hyviä: ajatus tasa-arvoisuudesta, veljeydestä ja onnellisuudesta. Näiden hienojen ajatusten toteuttaminen maassamme oli kuitenkin kaukana sosialistisesta utopiasta.”

Putin tuomitsi vallankumousjohtaja Vladimir Leninin toimet, kuten Suomen suurruhtinaan, keisari Nikolai II:n ja tämän perheen tappamisen sekä porvarien ja kirkonmiesten vainot.

Putin on jo toista kertaa viikon aikana puhunut Leninin perinnöstä. Viime viikolla Putin katsoi, että Leninin perintö oli kuin ”atomipommi”, joka johti Neuvostoliiton hajoamiseen. Neuvostoliiton romahtamista Putin on kuvannut ”tragediaksi”.

Kysymykseen Leninin ruumiin hautaamisesta Putin vastasi kieli keskellä suuta. Leninin ruumis on edelleen Kremlissä, ja vuoden 2012 mielipidekyselyn mukaan enemmistö venäläisistä kannattaa ruumiin hautaamista.

”Meidän on lähestyttävä tätä asiaa hyvin varovaisesti. Meidän on vältettävä toimia, jotka jakavat yhteiskuntaamme”, Putin sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat