Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat syyttää Presidentti Putinia korruptiosta – ”Putin antaa sopimukset niille, jotka häntä palvelevat”

Yhdysvaltain Venäjä-pakotteista vastaava Adam Szubin sanoo Putinin rikastuttavan lähipiiriään.

Ulkomaat
 
Jason Reed / Reuters
Yhdysvallat syyttää nyt ensimmäistä kertaa Venäjän presidentti Vladimir Putinin ”korruptoituneisuudesta”. Kuvassa Putin (vas.) ja Yhdysvaltain presidentti Barack Obama Meksikossa kesällä 2012.
Yhdysvallat syyttää nyt ensimmäistä kertaa Venäjän presidentti Vladimir Putinin ”korruptoituneisuudesta”. Kuvassa Putin (vas.) ja Yhdysvaltain presidentti Barack Obama Meksikossa kesällä 2012. Kuva: Jason Reed / Reuters

Yhdysvallat toteaa nyt suoraan, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on ”korruptoitunut”. Yhdysvaltojen tiedossa asia on ollut jo ”useita vuosia”.

”Olemme nähneet, kuinka Putin on rikastuttanut ystäviään ja liittolaisiaan ja kuinka hän on valtion tuella marginalisoinut niitä, jotka eivät ole häntä lähellä”, toteaa Yhdysvaltojen Venäjän-vastaisista pakotteista vastaava Adam Szubin Britannian yleisradioyhtiön BBC:n Panorama-ohjelmassa.

Kyse on tiettävästi ensimmäisestä kerrasta, kun Yhdysvaltojen hallinto syyttää Putinia väärinkäytöksistä. Viime viikolla brittiläinen oikeus totesi, että Putin oli ”todennäköisesti” määrännyt entisen FSB-agentin Aleksandr Litvinenkon murhan Lontoossa 2006 radioaktiivisella poloniumilla.

”Oli kyse sitten Venäjän energiavaroista tai valtion sopimuksista, Putin antaa ne niille, jotka häntä palvelevat. Minusta tämä on korruptiota”, Szubin sanoi.

Yhdysvallat ja Euroopan unioni asettivat laajoja talouspakotteita Venäjää vastaan sen jälkeen, kun Venäjä valtasi Ukrainalle kuuluvan Krimin niemimaan 2014. Venäjä on myös tukenut kapinallisia Itä-Ukrainassa.

Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelun CIA:n vuoden 2007 raportin mukaan Putinilla olisi noin 40 miljardin dollarin omaisuus. Szubin ei halunnut kommentoida asiaa suoranaisesti.

”Hänen palkkansa on vuodessa noin 110 000 dollaria, mikä ei kuitenkaan kerro hänen varallisuudestaan. Putinilla on kokemusta varallisuuden piilottamisesta”, Szubin sanoi.

Putin on kiistänyt väitteet hänen rikkauksistaan. Kremlin mukaan väitteet ovat ”puhdasta fiktiota”.

”Se on roskapuhetta”, Putin vastasi 2008 kysymykseen siitä, että hän olisi Euroopan rikkain mies.

BBC yritti ottaa selkoa Putinin varallisuudesta. Putin ei suostunut kommentoimaan väitteitä BBC:lle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat