Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aborttijärjestöstä ”paljastusvideon” tehneet abortin vastustajat joutuivat itse syytteisiin USA:ssa

Oikeus hylkäsi seksuaaliterveysjärjestö Planned Parenthoodin rikosepäilyt ja syyttää nyt abortin vastustajia väärinkäytösrikoksista.

Ulkomaat
 
Carlos Barria / Reuters
Abortin vastustajat osoittivat mieltään Planned Parenthood -järjestöä vastaan Washingtonissa kesäkuussa 2015.
Abortin vastustajat osoittivat mieltään Planned Parenthood -järjestöä vastaan Washingtonissa kesäkuussa 2015. Kuva: Carlos Barria / Reuters

Kahdelle aborttia vastustavalle aktivistille Yhdysvalloissa on luettu syytteet asiakirjojen väärentämisestä ja muista väärinkäytösrikoksista, kertoo The New York Times.

Oikeusprosessissa tapahtui täyskäännös, sillä syytteen saaneet aktivistit olivat aiemmin syyttäneet paljastusvideollaan seksuaaliterveysjärjestö Planned Parenthoodia sikiön osien laittomasta myynnistä. Houstonin suuri valamiehistö päätyi hylkäämään Planned Parenthoodin rikosepäilyt ja syyttää sen sijaan abortin vastustajia rikoksista.

Syyttäjien mukaan abortteja vastustavan Center for Medical Process -järjestön johtaja oli esiintynyt bioteknologian edustajana ja soluttautunut Planned Parenthoodin henkilökuntaan. Näin hän oli onnistunut salakuvaamaan videon, jossa tekaistusti syytettiin Planned Parenthoodia sikiön osien laittomasta myynnistä.

Toinen abortteja vastustavan järjestön työntekijä asetettiin syytteisiin virallisten asiakirjojen väärentämisestä. The New York Timesin mukaan syytetyt olivat ilmeisesti esiintyneet väärillä henkilökorteilla.

Maanantaina oikeus ilmoitti, ettei Planned Parenthoodia syytetä mistään rikoksista. Järjestö on alusta alkaen sanonut, että abortin vastustajien tekemällä paljastusvideolla esitetyt väitteet sikiön osien laittomasta myynnistä ovat tekaistuja. Useissa kongressin ja valtion tekemissä selvityksissä on niin ikään todettu, ettei videolla esitetyille väitteille ole todisteita.

Planned Parenthood on sata vuotta vanha järjestö, joka tarjoaa seksuaaliterveyttä parantavia palveluja, kuten ehkäisypalveluja, seksitautien testausta, kohdunkaula- ja rintasyöpien seulontaa sekä myös abortteja.

Planned Parenthood joutui viime syksynä aseellisen hyökkäyksen kohteeksi. Kolme ihmistä kuoli ja yhdeksän haavoittui, kun 57-vuotias mies avasi tulen Colorado Springsin kaupungissa sijaitsevassa Planned Parenthoodin tiloissa marraskuussa.

The New York Times kertoi myöhemmin, että epäilty oli sanonut poliisikuulusteluissa ”ei enää vauvan ruuminosia”.

Myös poliitikot ovat nostaneet esille abortinvastustajien sepitteellisen videon. Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Carly Fiorina kertoi vaaliväittelyssä nähneensä videon, jossa abortoitu sikiö olisi pidetty hengissä aivojen siirtoa varten.

Editoitu 26.1. 2016 kello 10.45: Täydennetty Planned Parenthood -järjestön toimenkuvaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat