Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän Lavrov: Pakolaisia ei huolita takaisin Norjasta

Noin 5 500 kolmansien maiden kansalaista tuli viime vuoden puolella Norjaan Kirkkoniemen raja-aseman kautta Venäjältä ja pyysi turvapaikkaa.

Ulkomaat
 
MAXIM SHEMETOV / Reuters
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov puhui tänään tiedotustilaisuudessa Moskovassa.
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov puhui tänään tiedotustilaisuudessa Moskovassa. Kuva: MAXIM SHEMETOV / Reuters

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mukaan Venäjä ei toistaiseksi ota vastaan pakolaisia, jotka Norja haluaisi palauttaa takaisin Venäjälle. Noin 5 500 kolmansien maiden kansalaista tuli viime vuoden puolella Norjaan Kirkkoniemen raja-aseman kautta Venäjältä ja pyysi turvapaikkaa. Norja sulki rajan, ja tämän jälkeen turvapaikanhakijoita on tullut runsaasti Sallan raja-aseman kautta Suomeen.

”Kyse on ihmisistä, jotka ovat tulleet Venäjälle töihin tai sukulaisiin”, Lavrov määritteli vuotuisessa lehdistötilaisuudessaan tiistaina Moskovassa vastatessaan Norjan televisioyhtiön NRK:n pakolaiskysymykseen. ”He eivät ole kertoneet, että heidän todellinen määränpäänsä on Norja.”

”Tämä tarkoittaa, että he ovat antaneet vääriä tietoja vierailunsa tarkoituksesta, ja sen vuoksi me emme ota heitä takaisin”, Lavrov sanoi.

Ulkoministerin perustelu on sikäli puutteellinen, että monet tulijoista ovat asuneet pitkään Venäjällä ja työskennelleet tai asuneet siellä. Sekä Suomessa että Venäjällä on epäilty rajanylityksen olevan järjestettyä liiketoimintaa, johon venäläiset viranomaiset ovat sotkeutuneet.

Lavrovin mukaan tilanteeseen tulee joka tapauksessa nyt tauko siksi aikaa, että asia selvitetään.

”Venäjän ja Norjan välillä on palautussopimus”, Lavrov sanoi. ”Venäjän maahanmuuttoviranomaiset ja heidän norjalaiset kollegansa keskustelevat mahdollisista muutoksista tähän sopimukseen, jotta tämä ongelma voitaisiin käytännössä ratkaista.”

Norja palautti viikko sitten Venäjälle 13 turvapaikanhakijaa, joilla oli oleskelulupa Venäjälle. Palautuksia oli tarkoitus jatkaa viime viikonvaihteessa, mutta venäläiset kieltäytyivät vastaanottamasta palautettavia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat