Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aborttijärjestöstä ”paljastusvideon” tehneet abortinvastustajat joutuivat itse syytteisiin USA:ssa

Oikeus hylkäsi seksuaaliterveysjärjestö Planned Parenthoodin rikosepäilyt ja syyttää nyt abortin vastustajia väärinkäytösrikoksista.

Ulkomaat
 
Carlos Barria / Reuters
Abortinvastustajat osoittivat mieltään Planned Parenthood -järjestöä vastaan Washingtonissa heinäkuussa 2015.
Abortinvastustajat osoittivat mieltään Planned Parenthood -järjestöä vastaan Washingtonissa heinäkuussa 2015. Kuva: Carlos Barria / Reuters
Fakta

Abortti laillistettiin USA:ssa 1973

 Yhdysvaltain Korkein oikeus laillisti abortin vuonna 1973.

 Monet osavaltiot ovat antaneet abortteja tekeville lääkäreille ja klinikoille tiukkoja ehtoja.

 Vuonna 1992 korkein oikeus linjasi, että osavaltiot eivät saa asettaa aborttioikeudelle kohtuuttomia rajoituksia.

 Nykyisin noin puolet amerikkalaisista kannattaa aborttioikeutta joissain tapauksessa ja noin 30 prosenttia kaikissa tapauksissa. Noin 20 prosenttia on sitä mieltä, ettei aborttia pitäisi sallia milloinkaan.

Kahdelle aborttia vastustavalle aktivistille on luettu Yhdysvalloissa syytteet asiakirjojen väärentämisestä ja muista väärinkäytösrikoksista, kertoo The New York Times.

Oikeusprosessissa tapahtui täyskäännös, sillä syytteen saaneet aktivistit olivat aiemmin syyttäneet paljastusvideollaan seksuaaliterveysjärjestö Planned Parenthoodia sikiön osien laittomasta myynnistä.

Houstonin suuri valamiehistö päätyi hylkäämään Planned Parenthoodin rikosepäilyt ja syyttää sen sijaan abortin vastustajia rikoksista.

Syyttäjien mukaan abortteja vastustavan Center for Medical Process -järjestön johtaja oli esiintynyt bioteknologian edustajana ja soluttautunut Planned Parenthoodin henkilökuntaan. Näin hän oli onnistunut salakuvaamaan videon, jossa tekaistusti syytettiin Planned Parenthoodia sikiön osien laittomasta myynnistä.

Toinen abortteja vastustavan järjestön työntekijä asetettiin syytteisiin virallisten asiakirjojen väärentämisestä. The New York Timesin mukaan syytetyt olivat ilmeisesti esiintyneet väärillä henkilökorteilla.

Maanantaina oikeus ilmoitti, ettei Planned Parenthoodia syytetä mistään rikoksista. Järjestö on alusta alkaen sanonut, että abortinvastustajien tekemällä paljastusvideolla esitetyt väitteet sikiön osien laittomasta myynnistä ovat tekaistuja. Useissa kongressin ja valtion tekemissä selvityksissä on niin ikään todettu, ettei videolla esitetyille väitteille ole todisteita.

Planned Parenthood on sata vuotta vanha järjestö, joka tarjoaa seksuaaliterveyttä parantavia palveluja, kuten ehkäisypalveluja, seksitautien testausta, kohdunkaula- ja rintasyöpien seulontaa sekä myös abortteja.

Planned Parenthood joutui viime syksynä aseellisen hyökkäyksen kohteeksi.

Kolme ihmistä kuoli ja yhdeksän haavoittui marraskuussa, kun 57-vuotias mies avasi tulen Planned Parenthoodin tiloissa Colorado Springsin kaupungissa.

The New York Times kertoi myöhemmin, että epäilty oli sanonut poliisikuulusteluissa ”ei enää vauvan ruuminosia”.

Myös poliitikot ovat nostaneet esille abortinvastustajien sepitteellisen videon.

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Carly Fiorina kertoi vaaliväittelyssä nähneensä videon, jossa abortoitu sikiö olisi pidetty hengissä aivojen siirtoa varten.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat