Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksi kuoli aseistautuneiden karjankasvattajien johtajan pidätyksessä Oregonissa

Ulkomaat
 
JIM URQUHART / Reuters
Joukon johtaja Ammon Bundy saapui tiedotustilaisuuteen 4. tammikuuta. Hänet pidätettiin Oregonissa eilen.
Joukon johtaja Ammon Bundy saapui tiedotustilaisuuteen 4. tammikuuta. Hänet pidätettiin Oregonissa eilen. Kuva: JIM URQUHART / Reuters

Yksi kuoli ja toinen haavoittui ammuskelussa, kun Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI pidätti liittovaltion rakennuksia vallanneen aseistautuneen joukkion johtajan Ammon Bundyn Oregonissa tiistaina, kertoo uutistoimisto Reuters.

Miesjoukko on vallannut syrjäistä liittovaltion rakennusta jo kolme viikkoa ja uhonnut, ettei aio antaa periksi.

Liikenneratsian yhteydessä tehdyssä pidätyksessä jäi kiinni myös neljä muuta Bundyn joukkion johtohahmoa. Ammuskelussa kuollut Robert LaVoy Finicum toimi valtaajien tiedottajana.

Sanomalehti Oregon Liven mukaan Ammon Bundy oli matkalla John Dayn pikkukaupunkiin, jossa hänen oli määrä pitää puhe. Valtaajien kannattajien mukaan Bundy ja Finicum olivat antautuneet ja pitivät käsiään ylhäällä, mutta toisten lähteiden mukaan he kieltäytyivät määräyksistä ja vastustivat pidätystä.

Kaksi valtaajaa pidätettiin myöhemmin Burnsin pikkukaupungissa.

Pidätyksen jälkeen valtaus osavaltion itäosassa jatkuu, ja FBI alkoi saartaa aluetta. Viranomaiset ovat tarkkailleet vallattuja rakennuksia matkan päästä välttääkseen väkivaltaisuudet.

Aseistautunut miesjoukko on pitänyt vallassaan Malheurin luonnonsuojelualueen tiloja jo yli kolme viikkoa karjan laiduntamisoikeuksista kumpuavan kiistan vuoksi.

Valtaajat ovat täydentäneet varastojaan Burnsissa, jossa on hieman alle 3 000 asukasta. Osa kaupungin asukkaista suhtautuu periaatteessa myönteisesti valtaukseen, mutta kaupungissa ravaavat aseistautuneet miehet ja FBI:n läsnäolo myös hermostuttavat paikallisia.

Oregonin osavaltion viranomaiset ovat tammikuun aikana lisänneet painetta liittovaltiota kohtaan, jotta tämä ryhtyisi toimiin miehityksen ratkaisemiseksi.

Kuvernööri Kate Brown on kirjoittanut Valkoiseen taloon kirjeen, jossa hän vaatii liittovaltiolta toimia tilanteen laukaisemiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat