Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Salakuljetuksen paljastaneille turkkilais­toimittajille vaaditaan kovennettuja elinkautis­rangaistuksia

Ulkomaat
 
Umit Bektas / Reuters
Poliisit käyttivät kyynelkaasua toimittajia Can Dündaria ja Erdem Gülia tukevissa mielenosoituksissa Ankarassa marraskuussa.
Poliisit käyttivät kyynelkaasua toimittajia Can Dündaria ja Erdem Gülia tukevissa mielenosoituksissa Ankarassa marraskuussa. Kuva: Umit Bektas / Reuters

Turkkilaissyyttäjät vaativat keskiviikkona kovennettuja elinkautisia vankeusrangaistuksia kahdelle turkkilaistoimittajalle, jotka olivat paljastaneet tietoja maan tiedustelupalvelun hankkeista myydä aseita Syyrian kapinallisille. Vaatimuksista kertoivat turkkilaiset tiedotusvälineet kuten Today´s Zaman.

Cumhuriyet-lehden päätoimittajalle Can Dündarille ja toimituspäällikkö Erdem Gülille vaadittiin elinkautista rangaistusta kovennettuna 30 vuodella. Kovennetussa rangaistuksessa tuomittujen oikeuksia on rajoitettu. Miehet ovat olleet vangittuina marraskuusta lähtien.

Dündar ja Gül paljastivat viime vuonna, kuinka tiedustelupalvelu MIT toimitti Syyrian kapinallisille aselasteja. Turkin mukaan kyse oli humanitaarisesta avusta.

Miehiä on vaatinut tuomiolle henkilökohtaisesti itsevaltaisista otteista syytetty presidentti Recep Tayyip Erdoğan. Syytteen mukaan Dündar ja Gül ovat syyllistyneet valtionsalaisuuksien paljastamiseen. Heitä syytetään terroristijärjestön avustamisesta ja vakoilusta.

Turkin sananvapaustilanne on ihmisoikeusjärjestöjen mukaan heikentynyt merkittävästi Erdoğanin valtakauden aikana.

Vankeudestaan huolimatta Dündar ei ole lopettanut kirjoittamistaan Cumhuriyet-lehteen.

”He yrittävät rajoittaa meitä ja tätä yhteiskuntaa ja maalata maailmamme yhdellä värillä. Vain ´johtajan´annetaan puhua. Kaikki muut ylistävät häntä eikä kukaan pane vastaan. Vaikka panette meidän maksamaan kovimman mahdollisen hinnan, jatkamme totuuden kertomista. Meitä ette voi voittaa”, Dündar kirjoitti uutistoimisto AFP:n mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat