Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkomaisia toimittajia ei päästetty Trumpin vaalitilaisuuteen – salainen palvelu ajoi HS:n pois

Ulkomaisia kirjeenvaihtajia ei päästetty Donald Trumpin vaalitilaisuuteen Iowassa. Trumpin kampanjaväen toiminta on Yhdysvaltain presidentinvaaleissa poikkeuksellista.

Ulkomaat
 
Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Yhdysvaltojen presidentiksi haluava miljardööri Donald Trump on möläyttelijä, joka on suututtanut monet. Suorapuheisuudestaan huolimatta noin neljäsosa republikaanisen puolueen kannattajista haluaa hänet presidenttiehdokkaakseen.

Iowa City, Iowa

”Me emme ota ulkomaisia toimittajia”, sanoi republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Donald Trumpin lehdistöavustaja ulkomaisille kirjeenvaihtajille tiistaina Iowan yliopiston urheilukeskuksen ovella, jossa oli alkamassa Trumpin vaalitilaisuus.

Lehdistöavustaja ei suostunut kertomaan kuin etunimensä, Michelle. Hän sanoi, että päätös oli tehty ”ylemmällä taholla” ja syy oli se, että Yhdysvaltain media on etusijalla. Tilaisuuden alkamisaikana kello seitsemän illalla urheilukeskuksessa oli kuitenkin reilusti tilaa.

Ulos jäivät Helsingin Sanomien kirjeenvaihtaja, Helsingin Sanomille työskentelevä irlantilainen freelancekuvaaja ja tanskalaisen Information-lehden kirjeenvaihtaja, jotka olivat matkustaneet Iowaan itärannikolta ja ilmoittautuneet tilaisuuteen etukäteen.

SCOTT MORGAN
Yhdysvaltojen republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivä kiinteistömoguli Donald Trump asettui kuviin kannattajiensa seurassa Iowan yliopistolla tiistaina.
Yhdysvaltojen republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivä kiinteistömoguli Donald Trump asettui kuviin kannattajiensa seurassa Iowan yliopistolla tiistaina.

Kun toimittajat jäivät odottamaan ovensuuhun, mahtuisivatko he sisään myöhemmin, salaisen palvelun agentti käski heitä poistumaan koko alueelta ja työnsi heidät ovesta ulos.

”Minun ei tarvitse olla mukava kenellekään”, hän sanoi.

Trumpin kampanjaväen toiminta on Yhdysvaltain presidentinvaaleissa poikkeuksellista. Ensimmäisenä äänestävässä Iowassa on perinteisesti järjestetty tilaisuuksia, jossa kuka tahansa pääsee kuulemaan presidenttiehdokkaita.

Trump on tullut tunnetuksi myös toimittajien haukkumisesta. Trump on ilmoittanut vetäytyvänsä torstaina Des Moinesissa pidetystä republikaanien vaaliväittelystä, koska uutiskanava Fox ei suostunut sulkemaan toimittaja Megyn Kellyä pois haastattelijoiden joukosta. Kelly kysyi republikaanien ensimmäisessä vaaliväittelyssä Trumpilta siitä, miksi tämä oli kutsunut naisia ”paksuiksi sioiksi, koiriksi, laiskimuksiksi ja vastenmielisiksi eläimiksi”. Trump ei pitänyt kysymyksestä.

Trumpin lehdistöpäällikkö Hope Hicks ei vastannut hänelle lähetettyyn sähköpostiin, jossa kysyttiin syitä ulkomaalaistoimittajien poissulkemiseen.

Trump on kampanjassaan vaatinut, että Yhdysvallat lakkaisi ottamasta muslimeja maahan. Hän on vaatinut myös muurin rakentamista Meksikon-vastaiselle rajalle, jotta ”raiskaajat ja rikolliset” eivät pääsisi maahan.

Trump johtaa selvästi muita ehdokkaita republikaanien valtakunnallisessa mielipidemittauksissa. Iowassa hänen kannatuksensa on tasoissa senaattori Ted Cruzin kanssa. Yhdysvaltain ensimmäiset esivaalit järjestetään Iowassa maanantaina.

Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Yhdysvaltojen presidentin valinta on monivaiheinen kisa, joka huipentuu marraskuussa 2016. Grafiikkavideo selittää päävaiheet alle kahdessa minuutissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat