Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Järjestö: Pelko polkee ihmisoikeuksia

Ulkomaat
 
Scott Audette / Reuters
Ihmisoikeusjärjestö HRW:n johtaja Kenneth Roth.
Ihmisoikeusjärjestö HRW:n johtaja Kenneth Roth. Kuva: Scott Audette / Reuters

”Pelon politiikka” on ajanut hallituksia ympäri maailman heikentämään ihmisoikeuksia, arvioi ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW) vuosiraportissaan.

”Terroristi-iskujen pelko sekä massiivisen pakolaisvirrat ovat ajaneet monien länsimaiden hallitukset tinkimään ihmisoikeuksista”, arvioi HRW:n johtaja Kenneth Roth järjestön tiedotteessa.

”Nämä askeleet taaksepäin ovat uhka meidän kaikkien oikeuksillemme. Toimien ei ole kuitenkaan osoitettu suojelevan tavallisia kansalaisia”, Roth totesi.

HRW:n mukaan esimerkiksi Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Ranskassa on haluttu laajentaa viranomaisten oikeuksia kansalaisten tarkkailemiseksi. Terrorismin uhkaa on käytetty syynä oikeuksien laajentamiselle, HRW toteaa.

”Siirtolaisten tai vähemmistön leimaaminen on väärin ja vaarallista. Kokonaisten yhteisöjen osoitteleminen on juuri sitä eriytymistä ja vihamielisyyttä, jota terroristien värvääjät haluavat.”

Viime vuoden laajoista ihmisoikeusloukkauksista huolimatta HRW näkee kehityksessä jotain hyvääkin.

Esimerkiksi homojen ja lesbojen oikeudet ovat parantuneet monessa maassa.

Esimerkiksi Irlannissa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa laillistettiin samaa sukupuolta olevien avioliitot, ja Mosambikissa homoseksuaalisuutta ei luokitella enää rikokseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat