Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Karjakapinallisten rivit rakoilevat Oregonissa – valtaajien johtaja kehotti kapinallisia menemään kotiin

Asejoukon johtaja Ammon Bundy pidätettiin tiistaina. Sen jälkeen kapinaa jatkoi kymmenkunta ihmistä. Heistäkin osa on jo antanut periksi.

Ulkomaat
 
STEVE DYKES / Reuters
Ammon Bundyn asianajajat Michael Arnold ja Lissa Casey puhuivat tiedotusvälineille kapinallisten oikeuskäsittelyn yhteydessä tiistaina Portlandissa.
Ammon Bundyn asianajajat Michael Arnold ja Lissa Casey puhuivat tiedotusvälineille kapinallisten oikeuskäsittelyn yhteydessä tiistaina Portlandissa. Kuva: STEVE DYKES / Reuters

Oregonin osavaltiossa Yhdysvalloissa luonnonsuojelualueen rakennuksia hallussa pitäneen asejoukon rivit ovat alkaneet rakoilla. Keskiviikkona tuli tieto, että valtaajien johtaja ja jotkut muut ovat antautumassa tai luopumassa kapinasta, kertoi The Oregonian -lehti.

Lehden mukaan jäljellä jääneet näyttävät pelokkailta ja hermostuneilta. Kapinalliset näyttivät hylkäävän luonnonsuojelualueen rakennukset ja siirtyvän syrjäisemmille alueille autoillaan.

Uutistoimisto AFP:n mukaan asejoukon johtaja Ammon Bundy välitti lakimiehensä kautta valtaajille viestin, että nämä lopettaisivat valtauksen ja menisivät kotiin. Hän sanoi taistelun jatkuvan nyt oikeudessa.

Poliisi pidätti tiistaina Bundyn ja useita muita valtauksen johtohenkilöitä, kun nämä liikkuivat autolla maantiellä. Kapinalliset olivat tiettävästi matkalla tapaamaan paikallisia asukkaita. Pidätyksen yhteydessä ammuskeltiin, mikä johti valtaajien tiedottajana toimineen Robert ”LaVoy” Finicumin kuolemaan. Finicum oli arizonalainen karjatilallinen.

The Oregonian -lehden mukaan Bundyn tiistaisen pidätyksen jälkeen valtausta jatkoi vielä kymmenkunta ihmistä, mutta heistäkin ainakin osa on jo luopunut hankkeesta.

Syrjäisen Malheurin luonnonsuojelualueen valtaus alkoi kolmisen viikkoa sitten.

Viranomaiset ovat sulkeneet Malheurin luonnonsuojelualueelle johtavan tien. Valtaajat ovat vapaita lähtemään, mutta heidän henkilöllisyytensä tarkistetaan, kun he poistuvat, FBI kertoi. Liittovaltion poliisi sanoi tavoittelevansa rauhallista ratkaisua.

Viime viikolla valtaajia oli kolmisenkymmentä: miehiä, naisia ja lapsia.

Valtaajien lähettämällä videolla aseistautunut kapinoitsija kehottaa kannattajia liittymään heihin ja surmaamaan lainvartijat, jotka yrittävät estää heitä saapumasta.

Asemiehet valtasivat Malheurin luonnonsuojelualueen alun perin siksi, että he vastustivat kahden paikallisen karjatilallisen vangitsemista, AFP kertoi. Vangitsemisen syynä oli tuhopoltto.

Sittemmin vaatimukset laajenivat käsittämään vaatimuksen, että hallitus antaa valtion maata paikallisten karjatilallisten käyttöön. Oregonissa yli puolet maa-alasta on liittovaltion omistuksessa.

JIM URQUHART / Reuters
Poliisin tarkastuspiste Malheurin luonnonsuojelualueen lähistöllä. Viranomaiset tiukensivat turvatoimia alueella tiistain ampumavälikohtauksen jälkeen.
Poliisin tarkastuspiste Malheurin luonnonsuojelualueen lähistöllä. Viranomaiset tiukensivat turvatoimia alueella tiistain ampumavälikohtauksen jälkeen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat