Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rajavartiolaitoksen partiovene joutui pelastustöihin Kreikan vesillä – useita kuolonuhreja löytyi merestä

Merestä löytyi hukkunut tyttövauva.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
YANNIS BEHRAKIS
Frontexin helikopteri Lesboksen saaren rannikolla viime syksynä.
Frontexin helikopteri Lesboksen saaren rannikolla viime syksynä. Kuva: YANNIS BEHRAKIS

Jukka Perttu HS

Suomen Rajavartiolaitoksen partiovene PV-281 löysi merestä hukkuneen tyttövauvan Kreikan vesiltä keskiviikkona. Kuollut lapsi vietiin Kosin satamaan Kreikan viranomaisille.

Partiovene sai hälytyksen pelastustehtävään ennen kello aamukahdeksaa, kun Kosin seudulla oli havaittu ihmisiä veden varassa.

Partio löysi vedestä myös pelastusliivin ja uponneesta aluksesta peräisin olevia osia. Ilmasta oli haistettavissa dieselin haju.

Suomalaisaluksen lisäksi etsintöihin osallistui italialainen partioalus, Kreikan rannikkovartioston partiovene sekä kaksi nopeaa kumivenettä ja yksi kreikkalainen Super Puma -helikopteri, Rajavartiolaitos kertoo tiedotteessaan.

Iltapäivään mennessä uhreja oli löytynyt yhteensä kuusi.

Suomalainen partiovene osallistuu Egeanmerellä EU:n rajaturvallisuusviraston Frontexin koordinoimaan Poseidon Rapid Intervention -operaatioon. Suomalaisalus on ollut paikalla lokakuusta lähtien.

Markku Ulander / Lehtikuva
Rajavartiolaitoksen päällikkö kenraaliluutnantti Jaakko Kaukanen tervehti Vartiolaiva Merikarhun miehistöä, kun alus oli lähdössä Helsingistä kohti Välimerta 7. tammikuuta.
Rajavartiolaitoksen päällikkö kenraaliluutnantti Jaakko Kaukanen tervehti Vartiolaiva Merikarhun miehistöä, kun alus oli lähdössä Helsingistä kohti Välimerta 7. tammikuuta.

Hiljattain alueella operoinnin aloitti myös suomalainen vartiolaiva Merikarhu.

Frontexin operaation tarkoituksena on parantaa turvallisuutta ja valvontaa Kreikan ja Turkin merirajalla. ”Operaation tavoitteita ovat myös muun muassa laittomien maahantulijoiden rekisteröinti ja haastatteleminen sekä laittoman maahantulon järjestäjien paljastaminen ja kiinniottaminen”, Rajavartiolaitos kertoo.

Tavoitteisiin kuuluu myös merihätään joutuneiden ihmisten pelastaminen.

Partiovene 281 on hoitanut Kreikassa 52 tehtävää. Niissä on pelastettu 852 ihmistä. Neljä hädästä pelastetuista on kuitenkin kuollut.

HS löysi salakuljettajien rannan Turkissa
HS löysi salakuljettajien rannan Turkissa
Nuljuva kumivene, pieni perämoottori ja 20 kilometria tuulista merta on Eurooppaan pyrkivien turvapaikanhakijoiden edessä, kun he saapuvat rantaan Turkissa ja näkevät seuraavan etappinsa, Lesboksen saaren Kreikassa. Toimittajat ja kuvaus Paavo Teittinen ja Kalle Koponen, leikkaus Kalle Koponen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat