Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis ei neuvotteluihin osallistu

Ulkomaat
 

Syyrian rauhanneuvotteluihin kutsuttiin mukaan myös hajanaisen Syyrian opposition edustajat.

Eri osapuolilla on kuitenkin ollut hyvin ristiriitaisia näkemyksiä siitä, keitä opposition edustajia neuvotteluihin voidaan kutsua. Esimerkiksi Iran on syyttänyt Saudi-Arabiaa ”terroristien” kutsumisesta tapaamiseen.

Neuvotteluihin osallistuvien listaa ei ole kuitenkaan annettu julkisuuteen. Esimerkiksi terroristijärjestö Isisin edustajat eivät neuvotteluihin kuitenkaan osallistu.

Asetelmat jo yli viisi vuotta jatkuneen verisen Syyrian sodan lopettamisesta ovat jakaantuneet muutoinkin.

Esimerkiksi Venäjä ja Iran ovat tukeneet Syyrian johtajaa Bashar al-Assadia ja tämän hallintoa, jota Yhdysvallat, Turkki ja Saudi-Arabia ovat puolestaan vastustaneet.

Syyrian sisällä tilanne on niin arkaluontoinen, että suunnitelluissa neuvotteluissa osapuolia ei haluttu sijoittaa edes samaan huoneeseen.

Venäjä haluaisi ratkoa Syyrian sotaa myös kansainvälisemmin huippukokouksessa Saksassa helmikuussa samaan aikaan, kun syyrialaisten neuvottelut Genevessä mahdollisesti jatkuvat.

YK:n tukeman rauhansuunnitelman mukaan väkivaltaisuudet Syyriassa olisi saatava lopetettua, sovittava siirtymäkauden hallinnosta, uudesta perustuslaista sekä tulevista vaaleista. Al-Assadin kohtalo on edelleen auki. Esimerkiksi amerikkalaiset eivät haluaisi nähdä häntä enää maan johdossa.

Syyrian sodassa on kuollut jo yli 260 000 ihmistä ja miljoonat ovat joutuneet jättämään kotinsa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat