Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK:n rauhanturvaajia epäillään jälleen lasten hyväksikäytöstä Keski-Afrikassa

Valtaosan rikoksista epäillään tapahtuneen vuonna 2014.

Ulkomaat
 
Media Coulibaly / Reuters
YK:n rauhanturvaajia partioi Keski-Afrikan tasavallan pääkaupungissa Banguissa viime joulukuussa.
YK:n rauhanturvaajia partioi Keski-Afrikan tasavallan pääkaupungissa Banguissa viime joulukuussa. Kuva: Media Coulibaly / Reuters

YK:n rauhanturvaajia epäillään jälleen lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä Keski-Afrikan tasavallassa, kertoo uutistoimisto Reuters. YK:n mukaan epäilyt kohdistuvat rauhanturvaajiin Georgiasta, Ranskasta ja nimeämättömästä Euroopan maasta.

Valtaosan rikoksista epäillään tapahtuneen vuonna 2014. YK:n edustajat ovat kuulleet kahta lasta, joiden epäillään joutuneen ranskalaisten rauhanturvaajien hyväksikäyttämiksi.

Toisen mukaan rauhanturvaajat ostivat seksiä tarjoamalla vettä ja keksejä.

”Nämä ovat äärimmäisen vakavia syytöksiä ja on tärkeää, että nämä tapaukset tutkitaan perusteellisesti ja välittömästi”, sanoi Reutersin mukaan YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Zeid Ra'ad Al Hussein.

Georgia on ilmoittanut tutkivansa rauhanturvaajiinsa kohdistuvat syytökset välittömästi.

Keski-Afrikan tasavallassa olleita rauhanturvaajia on epäilty seksuaalisesta hyväksikäytöstä aiemminkin. Jo vuonna 2014 YK:n raportti nosti esille epäilyjä, joiden mukaan Ranskan, Tšadin ja Päiväntasaajan Guinean rauhanturvajoukot olisivat hyväksikäyttäneet lapsia.

Viime vuonna julkistetun YK:n sisäisen raportin mukaan rauhanturvaoperaatioissa on vuosina 2008–2013 tullut esiin lähes 500 epäilyä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kolmasosassa tapauksista epäillyn hyväksikäytön kohteena on ollut lapsi.

Suurin osa raportin paljastamista epäilyistä on Kongon demokraattisesta tasavallasta, Liberiasta, Haitista ja Etelä-Sudanista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat