Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi suomalaista Euroopan etsityimpien rikoksista epäiltyjen listalla

Etsintäkuulutettujen joukossa on muun muassa yksi Pariisin terrori-iskujen pääepäillyistä.

Ulkomaat
 
Europol
Euroopan etsityimpien joukkoon kuuluvat myös suomalainen Dimitri Allan Lindeman sekä Marina Cecilia Kettunen.
Euroopan etsityimpien joukkoon kuuluvat myös suomalainen Dimitri Allan Lindeman sekä Marina Cecilia Kettunen. Kuva: Europol

Euroopan poliisivirasto Europol avasi perjantaina EU-maiden etsityimpiä rikoksista epäiltyjä listaavan verkkosivuston.

Viraston mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun eurooppalaiset viranomaiset jakavat tietoa vakavista rikoksista epäillyistä tai tuomituista henkilöistä samassa palvelussa.

Jokaisen EU-maan viranomaiset saavat valita sivulle muutaman etsityimmän rikollisensa. Sivusto on käytettävissä 17:llä kielellä, myös suomeksi.

Perjantai-iltapäivällä palvelussa olleiden 45:n etsintäkuulutetun listalta löytyy myös kaksi suomalaista: Marina Cecilia Kettunen, 29, sekä Dimitri Allan Lindeman, 50.

Kettusta epäillään törkeästä petoksesta. Lindeman taas on etsintäkuulutettuna törkeästä pahoinpitelystä. Lindeman on tuomittu kahdeksi vuodeksi vankilaan.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisarion Hannu Kauton mukaan palvelusta voi saada väärän kuvan rikosnimikkeistä. Ne noudattavat EU:n luokittelua rikostyypeistä.

”Esimerkiksi törkeä pahoinpitely menee sivustolla samaan luokkaan kuin tappo, murha tai muu henkirikos. Siinä syntyy helposti väärinkäsitys”, Kautto sanoo.

Hänen mukaansa tarkoituksena on, että vastaisuudessa palvelussa olisi näkyvillä Suomen rikoslain mukainen rikosnimike.

Muiden etsintäkuulutettujen joukossa on muun muassa Belgiassa syntynyt Salah Abdeslam, 26, joka on yksi Pariisissa marraskuussa 2015 tehdyn terrori-iskun pääepäilty. Iskussa kuoli 130 ihmistä ja satoja loukkaantui.

Tietoja etsintäkuulutetuista voi ilmoittaa nimettömästi suoraan Europolin sivuston kautta.

Oikaisu: Toisin kuin uutisessa ensin kerrottiin Europolin sivustoon viitaten, Lindemania ei epäillä murhasta vaan törkeästä pahoinpitelystä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat