Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehtiväite: USA ja Britannia urkkivat vuosien ajan Israelin lennokkien ja hävittäjien kuvaamia videoita

Yhdysvaltojen turvallisuusvirasto NSA ja Britannian tiedustelupalvelu GCHQ alkoivat kaapata lennokkien videokuvaa jo 1990-luvulla.

Ulkomaat
 
Ronen Zvulun / Reuters
Israelin lennokki kaarteli Länsirannan yllä kesäkuussa 2014.
Israelin lennokki kaarteli Länsirannan yllä kesäkuussa 2014. Kuva: Ronen Zvulun / Reuters

Yhdysvallat ja Britannia ovat vuosien ajan tunkeutuneet Israelin lennokkien ja hävittäjien tietoliikenteeseen, kertovat verkkolehti The Intercept ja saksalaislehti Der Spiegel.

Yhdysvaltojen turvallisuusvirasto NSA ja Britannian tiedustelupalvelu GCHQ ovat urkkineet tietoliikennettä, joka kulkee lennokeista ja hävittäjistä maahan lentotukikohtaan.

Lehdet kertovat, että tietoliikenteen kaappaamisen avulla NSA ja GCHQ ovat voineet seurata lennokkien lähettämää videokuvaa ja esimerkiksi F-16-hävittäjän ohjaamosta otettua videokuvaa.

Lisäksi urkinta on antanut tietoa lennokkien ja lentokoneiden reiteistä.

Lehdet perustavat väitteensä tietovuotaja Edward Snowdenin kautta saatuihin asiakirjoihin ja kuvakaappauksiin.

Anarkisti-niminen operaatio alkoi lehtien mukaan jo 1990-luvun puolella. Interceptin mukaan asiakirjat kertovat, että videosignaalien kaappaaminen alkoi vuonna 1998.

Operaation päämaja sijaitsi Kyproksella.

Urkkimisen tarkoitus oli lähinnä tiedonhankinta. Videokuvien kaappaamisen avulla Yhdysvallat ja Britannia saivat tietoa Gazan sotilasoperaatioista, Israelin lennokkiteknologian kehityksestä ja Israelin mahdollisesta ilmaiskusta Iraniin.

Ainakin osa tietoliikenteestä oli salattua, mutta urkkijat ovat ilmeisesti kyenneet murtamaan salausta niin sanotulla brute force -menetelmällä. Siinä salaus murretaan valtavan laskentatehon avulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat