Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mustan teinipojan ampunut chicagolaispoliisi hakee korvauksia pojan perheeltä

Asianajajan mukaan poliisi Robert Rialmo vaatii Quintonio LeGrierin, 19, perikunnalta korvauksia vedoten henkiseen kärsimykseen ja siihen, että LeGrier poliisin mukaan uhkasi häntä.

Ulkomaat
 
Frank Polich / Reuters
Ihmisiä kokoontui poliisin ampumien Quintonia LeGrierin ja Bettie Jonesin muistotilaisuuteen joulukuun lopulla Chicagon Gwendolyn Brooks Academyllä.
Ihmisiä kokoontui poliisin ampumien Quintonia LeGrierin ja Bettie Jonesin muistotilaisuuteen joulukuun lopulla Chicagon Gwendolyn Brooks Academyllä. Kuva: Frank Polich / Reuters

Mustaihoisen nuorukaisen ampunut chicagolaispoliisi aikoo haastaa pojan perheen oikeuteen, chicagolainen televisiokanava WGN-TV kertoo.

Asianajajan mukaan poliisi Robert Rialmo vaatii Quintonio LeGrierin, 19, perikunnalta korvauksia vedoten henkiseen kärsimykseen ja siihen, että LeGrier poliisin mukaan uhkasi häntä.

LeGrierin perhe on jo nostanut asiasta syytteet. Syytteet on nostanut myös LeGrierin naapurin Bettie Jonesin perhe, sillä poliisi ampui vahingossa myös 55-vuotiaan Jonesin. Chicagon kaupunki on pahoitellut Jonesin kuolemaa.

LeGrierin perhe oli kutsunut poliisin paikalle, sillä LeGrier oli uhannut isäänsä baseball-mailalla. Sitä ennen LeGrier itse oli soittanut CBS:n mukaan hälytyskeskukseen kolme kertaa. Uutiskanava CNN:n mukaan hän koki jonkun uhkaavan häntä.

Perheen mukaan LeGrier kärsi mielenterveysongelmista. Heidän mukaansa hän ei ollut uhka, vaan tarvitsi apua. Perheen asianajajan mukaan poliisi yrittääkin haastellaan häivyttää sitä, että ampui LeGrieriä neljä kertaa selkään.

LeGrierin ampuminen 26. joulukuuta osui keskelle kiistaa, onko Chicagon poliisin liipasinsormi liian herkkä erityisesti mustien nuorten miesten kohdalla.

Poliisin toiminta ja rasisimi on ollut Yhdysvalloissa myös valtakunnallinen teema sen jälkeen, kun poliisi ampui mustan Michael Brownin, 18, Missourin Fergusonissa. Ampuminen johti mielenosoituksiin.

Taloudellisesti ja rodullisesti jakaantuneessa Chicagossa aihe oli erityisen kuuma, sillä poliisi oli ampunut lokakuussa 2014 mustan Laquan McDonaldin, 17. Poliisi ampui häntä 16 kertaa, kun McDonald käveli poispäin.

McDonaldin ampunut poliisi Jason Van Dyke on saanut murhasyytteen. Hänen asianajajansa sanoi perjantaina Chicago Tribune -lehdelle, että mies on saanut tappouhkauksia tapauksen johdosta.

KORJAUS 1.2.2016 Tekstiin vaihdettu pesäpallomailan tilalle baseball-maila.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat