Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump hallitsi republikaanien väittelyä olematta paikalla

Republikaanien presidenttikokelaat väittelivät torstaina viimeisen kerran ennen kuin vaalisirkus toden teolla rämähtää käyntiin.

Ulkomaat
 

Washington/Helsinki.

Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttikokelaat väittelivät torstaina viimeisen kerran ennen kuin vaalisirkus toden teolla käynnistyy. Iowassa järjestetään ensimmäiset esivaalit maanantaina molemmille puolueille.

Kärkiehdokas Donald Trump oli kyllä saapunut Iowan Des Moinesiin niin kuin muutkin republikaaniehdokkaat. Uutiskanava Foxin järjestämän vaaliväittelyn sijaan Trump osallistui veteraanien tilaisuuteen toisella puolen kaupunkia.

Trump on boikotoinut oikeistolaisesta linjastaan tunnettua uutiskanava Foxia, koska sillä on Trumpin mielestä ennakkoasenne häntä kohtaan. Trump oli vaatinut osallistumisensa ehdoiksi ”asenteellisen” juontaja Megyn Kellyn vaihtamista tai, että kanava lahjoittaisi viisi miljoonaa dollaria Trumpin kampanjarahastoon.

Kelly kysyi republikaanien ensimmäisessä vaaliväittelyssä Trumpilta, miksi tämä oli kutsunut naisia ”paksuiksi sioiksi, koiriksi, laiskimuksiksi ja vastenmielisiksi eläimiksi”. Trump ei pitänyt kysymyksestä.

Tämä oli ensimmäinen kerta 36 vuoteen, kun merkittävä ehdokas jätti Iowan väittelyn väliin. Viimeksi sen teki vuonna 1980 Ronald Reagan, joka valittiin sinä vuonna presidentiksi.

Uutistoimisto Reutersin kuvailun mukaan Trump hallitsi tilaisuutta, vaikka ei ollutkaan paikalla. Trumpin loukkauksia vilisevä alatyyli on tarttunut muihin ehdokkaisiin.

”Minä olen sekopää, ja kaikki tällä lavalla ovat tyhmiä, läskejä ja rumia, ja Ben, sinä olet surkea kirurgi”, Texasin senaattori Ted Cruz sanoi kilpailijalleen Ben Carsonille, joka on eläkkeelle jäänyt neurokirurgi.

Vaikka Trump oli poissa lavalta, ensimmäiset kysymykset koskivat häntä.

Ehdokkaat kilpailivat keskenään siitä, kuka piti äärijärjestö Isisiä suurimpana uhkana, kuka iskisi sitä vastaan hurjimmin ja kuka palauttaisi Yhdysvaltain armeijan entiseen loistoonsa.

”Minä en aio pyydellä anteeksi sitä hurjuutta, millä aion taistella terrorismia vastaan, jahdata Isisiä missä tahansa se on, ja tuhota sen täysin ja lopullisesti”, lupasi texasilaissenaattori Ted Cruz.

Googlen julkaisemien tietojen mukaan Trump päihitti koko seitsikon nettihakujen määrällä mitaten. Republikaanien presidenttikisassa on 12 ehdokasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat