Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjällä ilmiöksi noussut tiikerin ja vuohen ystävyys katkolla tiikerin hermostuttua – asian­ajaja syyttää pari­valjakosta uutisointia homo­propagandaksi

Ulkomaat
 
Ruutukaappaus Amurin ja Timurin Instagram-tililtä.
Ruutukaappaus Amurin ja Timurin Instagram-tililtä.

Venäjän mediassa tarkkaan seurattu Amur-tiikerin ja Timur-vuohen ystävyys sai perjantaina uuden käänteen, kun Venäjän ykköskanavan pääuutiset raportoi hermostuneen tiikerin vahingoittaneen vuohta.

Amurin ruuaksi alun perin tarkoitetun Timurin ja Amurin yllättävä yhteiselo Venäjän kaukoidässä sijaitsevassa eläintarhassa on herättänyt ihastusta Venäjällä ja ylittänyt uutiskynnyksen myös ulkomailla. Parin leikkimisestä on lukuisia videoita Youtubessa, osaa niistä on katsottu satojatuhansia kertoja.

Kaikkia uutisointi ei tosin ole miellyttänyt. Moscow Times -lehden mukaan novosibirskilainen asianajaja Aleksei Krestianov vaati tällä viikolla syyttäjänvirastoa estämään parista uutisoinnin, sillä hänen mukaansa kahden miespuolisen eläimen ”ei-perinteisen yhteiselon” ”myönteinen” uutisointi oli ”peiteltyä homopropagandaa” ja siksi lapsille vaarallista.

Venäjän laki kieltää ”homopropagandan” levittämisen alaikäisille. Laki on lavea, joten homouden propagointia ei ole määritelty.

Ystävyys alkoi marraskuun lopulla, kun Timur vietiin Amurin aitaukseen. Jostain syystä Amur ei kuitenkaan tappanut ja syönyt Timuria, kuten tarkoitus oli. Tämän on arveltu johtuvan Timurin ärhäkkyydestä ja pelottomuudesta, joka yllätti Amurin.

Valtakunnalliseen julkisuuteen pari nousi uudenvuoden lomien aikaan, kun Venäjän televisio esitti 44-minuutin dokumentin ystävyksistä.

Amur on siperiantiikeri eli amurintiikeri. Laji on uhanalainen, yksilöitä on arveltu olevan noin 550.

Ykköskanavan perjantaisen uutisen mukaan välirikon syyllinen on Timur, joka ärsytti Amuria puskemalla. Uutisissa näytetyllä videolla vuohi ontuu pois tiikerin luota.

”Nyt pukki on eläinlääkärillä. Palaako se tiikerin luo, sitä ei vielä tiedetä”, ykköskanava raportoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat