Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrian keskeinen oppositioryhmä saapumassa Geneven neuvotteluihin – ei aio neuvotella

Ulkomaat
 
DENIS BALIBOUSE / Reuters
YK:n Syyrian-edustaja Staffan de Mistura puhui perjantaina Genevessä.
YK:n Syyrian-edustaja Staffan de Mistura puhui perjantaina Genevessä. Kuva: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Syyrian keskeinen oppositioryhmä osallistuu sittenkin Genevessa perjantaina käynnistyneisiin Syyrian rauhanneuvotteluihin, ryhmän edustaja kertoi illalla uutistoimisto AFP:lle.

Uutistoimisto Reutersille neuvottelukomitea HNC:n edustajat sanoivat, että he aikovat keskustella Genevessä YK:n Syyrian-edustajan Staffan de Misturan kanssa, mutta eivät osallistu neuvotteluihin, joissa paikalla on Syyrian hallituksen edustajia.

De Mistura sanoi Reutersille, että hän toivoo keskustelevansa oppositioryhmän kanssa sunnuntaina.

Aiemmin HNC oli ilmoittanut boikotoivansa YK-johtoisia neuvotteluja. Sen ehtona neuvotteluihin osallistumiselle oli ilmaiskujen päättyminen ja kapinallisten hallussa olevien kaupunkien saartojen lopetus.

Toisen sen puheenjohtaja Riad Hijab sanoi jo torstaina, että ryhmä saattaa saapua Geneveen, mutta ei osallistu neuvotteluihin ennen kuin sen ehtoihin on suostuttu.

Saudi-Arabian tukema HNC koostuu sekä Syyrian presidentin Bashar al-Assadin poliittisista että aseellisista vastustajista. Se ilmoitti osallistumisesta neuvoteltuaan perjantai-iltana Saudi-Arabian ulkoministerin Adel al-Jubeirin kanssa.

De Mistura ei ole halunnut paljastaa, keitä kaikkia konfliktin osapuolia neuvotteluihin on kutsuttu. Kyse on kolmannesta kerrasta, kun Syyrian viisi vuotta jatkunutta sotaa yritetään ratkaista neuvotteluilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat