Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaakkois-Aasiassa varaudutaan zikaviruksen leviämiseen, Thaimaassa tauti pysynyt aisoissa

Thaimaassa tartuntoja on ollut vuodesta 2012, mutta tauti ei ole lähtenyt leviämään, kuten Brasiliassa.

Ulkomaat
 
ATHIT PERAWONGMETHA / Reuters
Työntekijä ruiskutti hyönteismyrkkyä tappaakseen hyttysiä Bangkokissa Thaimaassa tammikuun puolivälissä. pohjoisnaapurissa Thaimaassa zikavirustartuntoja on ollut vuodesta 2012, mutta virus ei kuitenkaan lähtenyt voimallisesti leviämään.
Työntekijä ruiskutti hyönteismyrkkyä tappaakseen hyttysiä Bangkokissa Thaimaassa tammikuun puolivälissä. pohjoisnaapurissa Thaimaassa zikavirustartuntoja on ollut vuodesta 2012, mutta virus ei kuitenkaan lähtenyt voimallisesti leviämään. Kuva: ATHIT PERAWONGMETHA / Reuters
Fakta

Tautia vastaan ei ole rokotusta

 Zika on useimmiten oireeton tai vähäoireinen denguekuumeen sukulaistauti, jota vastaan ei ole rokotetta tai lääkettä.

 Tauti on yhdistetty syntyvien lasten pienipäisyyteen eli mikrokefaliaan.

 Tauti todettiin Afrikassa 1950-luvulla.

Kaakkois-Aasian maat varautuvat zikaviruksen leviämiseen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Alue on virusta levittävän keltakuumehyttysen levinneisyysalueetta, minkä vuoksi Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa viruksen leviämisen olevan mahdollista. Järjestö päättää maanantaina, julistaako se viruksen vuoksi kansainvälisen poikkeustilan.

Malesian terveysministeriön mukaan maassa ei vielä ole todettu tartuntoja. Se kuitenkin varoittaa, että alueelle saapuva virus voisi levitä nopeasti. Naapurimaa Singapore puolestaan huomauttaa, että mahdollisen tartunnan leviämisriski olisi satamakaupungissa suuri.

Malesian pohjoisnaapurissa Thaimaassa zikavirustartuntoja on ollut vuodesta 2012, mutta virus ei kuitenkaan lähtenyt voimallisesti leviämään.

Thaimaassa ilmoitetaan vuosittain keskimäärin viidestä tartunnasta, ja maan terveysministeriön mukaan tartuntoja on tänä vuonna ollut yksi.

”Thaimaa on keskikokoinen maa, jolla on hyvä julkinen terveydenhuoltojärjestelmä”, sanoo tautienhallintayksikön johtaja Amnuay Gajeena Reutersille.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan zikavirus leviää vauhdilla Etelä-Amerikassa siksi, ettei väestöllä ole immuniteettia vierasta virusta vastaan.

Amnuay Gajeenan mukaan ei kuitenkaan ole todisteita siitä, että Thaimaassakaan olisi laajaa immuniteettia.

Vakaviin sikiöiden kehityshäiriöihin kytketty zikavirus leviää voimallisesti etenkin Brasiliassa, jossa hallitus on määrännyt yli 200 000 sotilasta hävittämään hyttysiä. Zikavirusta vastaan ei ole rokotetta.

Maailman terveysjärjestö WHO varoitti torstaina, että virus voi tartuttaa jopa neljä miljoonaa ihmistä yksin latinalaisessa Amerikassa, jossa virusta on todettu jo 23 maassa.

Viruksen pelätään leviävän entisestään.

Zikaviruksen leviämisen pelossa brittiläinen terveysviranomainen Public Health England ohjeistaa riskimaista tulleita miehiä käyttämään kondomia raskaana olevan kumppanin kanssa, kertoo brittilehti Independent

Virus on kuitenkin levinnyt jo Eurooppaan, ja tartuntoja on ollut myös Pohjoismaissa.

Zikavirus tuli Amerikkaan Aasian kautta. Alkujaan Ugandassa todettu tauti on aiheuttanut epidemioita Pakistanissa, Malesiassa ja Indonesiassa, ja muutama vuosi sitten myös Ranskan Polynesiassa.

JOSUE DECAVELE / REUTERS
Lääkäri otti verinäytettä raskaana olevalta naiselta, jolla epäiltiin olevan zikavirustartunta, Guatemalassa torstaina.
Lääkäri otti verinäytettä raskaana olevalta naiselta, jolla epäiltiin olevan zikavirustartunta, Guatemalassa torstaina.
UESLEI MARCELINO / REUTERS
Äidit, joiden lapset kärsivät mikrokefaliasta, odottivat lastensa hoitoon pääsyä Oswaldo Cruzin sairaalassa Brasilian Recifessä tiistaina.
Äidit, joiden lapset kärsivät mikrokefaliasta, odottivat lastensa hoitoon pääsyä Oswaldo Cruzin sairaalassa Brasilian Recifessä tiistaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat