Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asukkaat heräsivät hukkuvien huutoihin – kymmeniä kuoli pakolaisveneen turmassa Lesboksen lähellä

Asukkaat heräsivät hukkuvien avunhuutoihin. Kuolleista monet lapsia.

Ulkomaat
 
REUTERS
Pakolaisvene upposi kuljettaessaan pakolaisia Turkista Kreikkaan lauantaina. Lähes 40 ihmistä hukkui ja 75 pelastettiin.
Pakolaisvene upposi kuljettaessaan pakolaisia Turkista Kreikkaan lauantaina. Lähes 40 ihmistä hukkui ja 75 pelastettiin. Kuva: REUTERS

Lähes 40 ihmistä hukkui ja 75 muuta pelastettiin, kun pakolaisvene upposi lähellä Kreikalle kuuluvaa Lesboksen saarta, kertoi uutistoimisto Reuters. Pakolaiset olivat lähteneet Turkin rannikolta. Kuolleiden lukumäärän pelätään nousevan etsintätöiden edistyessä.

”Paikalliset asukkaat heräsivät hukkuvien siirtolaisten huutoihin, ja olemme jatkaneet pelastustöitä aamunkoitosta lähtien. Lesbosta vastapäätä olevalla 80 kilometriä pitkällä rannikolla on vaikea valvoa kaikkea”, kertoi läheisen Ayvacikin pormestari Mehmet Unal Sahin uutistoimiston mukaan.

Kuolleista ainakin viisi oli tiettävästi lapsia. Pakolaiset olivat kotoisin Syyriasta, Afganistanista ja Myanmarista eli entisestä Burmasta.

Turkki ja Euroopan unioni sopivat viime vuonna siitä, että EU antaa turkkilaisille kolme miljardia euroa pakolaisten pysäyttämiseksi. Turkki on kuitenkin syyttänyt EU:ta siitä, ettei rahoja ole näkynyt. Eurooppalaiset ovat puolestaan moittineet Turkkia tehottomuudesta pakolaisvirran patoamiseksi.

EU:n puheenjohtajamaana toimiva Hollanti on ehdottanut, että Kreikkaan saapuvat pakolaiset lastattaisiin saman tien takaisin Turkkiin meneviin laivoihin.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet suunnitelmaa epäoikeudenmukaisuudesta sotaa ja vainoa pakenevia kohtaan.

HS kertoi aiemmin tammikuussa reportaasissa kumiveneillä lähtevistä pakolaisista Turkin rannikolta. Jutun ja videon voit katsoa tästä linkistä.

HS löysi salakuljettajien rannan Turkissa
HS löysi salakuljettajien rannan Turkissa
Nuljuva kumivene, pieni perämoottori ja 20 kilometria tuulista merta on Eurooppaan pyrkivien turvapaikanhakijoiden edessä, kun he saapuvat rantaan Turkissa ja näkevät seuraavan etappinsa, Lesboksen saaren Kreikassa. Toimittajat ja kuvaus Paavo Teittinen ja Kalle Koponen, leikkaus Kalle Koponen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat