Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksan Schäuble ehdottaa bensiiniveroa pakolaiskriisin rahoittamiseksi – EU-komissiosta kannatusta

EU-komission varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis pitää Saksan valtiovarainministerin Wolfgang Schäublen ehdotusta varteenotettavana.

Ulkomaat
 

Euroopan komission varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis kertoo suhtautuvansa myönteisesti ajatukseen EU:n laajuisesta bensiiniverosta, jolla katettaisiin Euroopan pakolaiskriisin kustannuksia.

Saksalaisen Der Spiegel -sanomalehden mukaan Dombrovskis on asiaa ehdottaneen Saksan valtiovarainministerin Wolfgang Schäublen kanssa yksimielinen siitä, että kriisin hoitamiseksi tarvitaan luovia ratkaisuja.

”Bensiinivero, kansallinen tai EU:n laajuinen, voisi olla mahdollinen rahoituksen lähde, varsinkin kun öljy on nyt historiallisen halpaa”, Dombrovskis arvioi Der Spiegelissä lauantaina.

Hänen mukaansa Euroopan ulkorajojen turvallisuuden varmistaminen on kallista.

”Kriisin valossa kansalaisten turvallisuus on yhteinen etu, josta koko Euroopan olisi hyvä kantaa vastuuta.”

Schäuble sai Saksassa osakseen arvostelua esittäessään bensiiniveroa aiemmin tässä kuussa. Ajatusta kritisoivat uutistoimisto Reutersin mukaan ainakin toiset konservatiivit ja sosiaalidemokraatit.

Valtiovarainministeri ei ole vielä täsmentänyt, kuinka tiukasta verosta olisi kyse ja pitäisikö sen olla EU:n vai kunkin jäsenmaan vastuulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat