Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidentti Obama vierailee moskeijassa uskonnon­vapauden puolustamiseksi

Islaminvastaiset puheet ovat viime aikoina lisääntyneet Yhdysvalloissa.

Ulkomaat
 
KEVIN LAMARQUE / Reuters
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama puhui torstaina konferenssissa Baltimoressa.
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama puhui torstaina konferenssissa Baltimoressa. Kuva: KEVIN LAMARQUE / Reuters

Presidentti Barack Obama aikoo ensi viikolla vierailla yhdysvaltalaisessa moskeijassa. Uutistoimisto Reutersin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta kahden presidenttikauden aikana, kun Obama käy moskeijassa kotimaassaan.

Presidentti matkustaa keskiviikkona Baltimoreen, jossa hän keskustelee paikallisen muslimiyhteisön edustajien kanssa, kertoivat Valkoisen talon edustajat lauantaina.

Syynä Obaman vierailuun on islaminvastaisten puheiden lisääntyminen Yhdysvalloissa. Presidentti aikoo puolustaa uskonnonvapautta ja puhua uskonnollista ahdasmielisyyttä vastaan.

Viimeisenä presidenttivuotenaan Obama on vedonnut maansa kansalaisiin, että he vastustaisivat poliitikkojen vihamielisiä puheita muslimeista.

Näkyvimpiin islaminuskon vastustajiin kuuluu republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä liikemies Donald Trump, joka johtaa edelleen puolueensa ehdokaskyselyjä.

Trump vaati hiljattain muslimien maahantulokieltoa sen jälkeen kun muslimipariskunta oli tappanut neljätoista ihmistä Kalifornian San Bernardinossa joulukuun alussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat