Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venezuelan presidentille on käymässä samoin kuin Barack Obamalle – opposition edustajat eivät usko valtionpäämiehen syntyneen maassa

Useat vaikutusvaltaiset venezuelalaiset vaativat selvitystä siitä, onko presidentti Nicolás Maduro todella syntynyt Venezuelassa eikä Kolumbiassa.

Ulkomaat
 
MARCO BELLO / Reuters
Venezuelan presidentti Nicolás Maduro osallistui korkeimman oikeuden juhlallisuuksiin perjantaina maan pääkaupungissa Caracasissa.
Venezuelan presidentti Nicolás Maduro osallistui korkeimman oikeuden juhlallisuuksiin perjantaina maan pääkaupungissa Caracasissa. Kuva: MARCO BELLO / Reuters

Yhdysvallat ei ole ainoa maa, jossa istuvaa presidenttiä yritetään kammeta tehtävistään väittämällä, ettei hän ole syntynyt maassa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan joukko arvovaltaisia venezualalaisia vaatii nyt selvitystä siitä, onko maan presidentti Nicolás Maduro syntynyt Venezuelassa.

Lainsäädäntävaltaa käyttävän kansalliskokouksen puheenjohtajalle Henry Ramos Allupille osoitetussa kirjeessä todetaan ”olevan aihetta epäillä Maduron todellista syntyperää”, koska presidentti ei ole suostunut julkistamaan syntymätodistustaan.

Kirjeen on allekirjoittanut 62 ihmistä, joiden joukossa on muun muassa entinen suurlähettiläs, merkittävä liikemies ja joitain entisiä sotilasjohtajia. Allekirjoittajat uskovat, että Maduro on syntynyt ja elänyt nuoruutensa Kolumbiassa ja että hänen äitinsä on kolumbialainen. Tämä estäisi heidän mukaansa Maduroa toimimasta Venezuelan presidenttinä.

Presidentti itse on kiistänyt huhut ja ilmoittanut syntyneensä Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa.

Venezuelan kansalliskokousta johtaa nykyisin maan oppositio, joka sai joulukuun alussa merkittävän vaalivoiton parlamenttivaaleissa.

Opposition edustajat ovat jo aiemmin ilmaisseet näkyvästi pyrkimyksensä saada Maduro pois tehtävistään ennen hänen presidenttikautensa päättymistä vuonna 2019.

Myös Yhdysvaltain presidentiltä Barack Obamalta vaadittiin pitkään nähtäväksi syntymätodistusta. Hänen on väitetty syntyneen Keniassa tai Indonesiassa.

Lopulta Valkoinen talo julkisti vuonna 2011 syntymätodistuksen. Se vahvisti Obaman syntyneen Yhdysvalloille kuuluvalla Havaijilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat