Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tukholmassa teollisuusalueet täyttyvät ja pilvenpiirtäjät kohottavat kohti korkeuksia

Ulkomaat
 

1 Slakthusområdet

Vanhat teollisuusalueet muuttuvat. Teurastamoalue Globen-areenan kupeessa rakennetaan tiiviiksi asuinalueeksi uuden metroreitin varrella. Alueelle nousee 3 000–4 000 uutta asuntoa keskikaupungin laajennuksena. Vanhaa säilytetään, ja kulttuurille ja ravintolaelämälle pannaan painoa. Suurkaupalle on sanottu ei. Alueelle suunnitellusta Ikea-tavaratalosta luovuttiin.

2 Norra Djurgårdstaden

Vanhalle kaasuntuotanto- ja teollisuusalueelle Silja Line -laivojen sataman läheisyyteen suunnitellaan 12 000:ta asuntoa ja 35 000:ta työpaikkaa. Suunnitelma voitti Pariisin ilmastokokouksessa 2015 parhaan kestävän kaupunkisuunnitteluhankkeen palkinnon.

3 Hagastaden

Pohjoisessa metro laajenee kulkemaan keskustan Odenplanilta kohti Solnan kasvavaa keskustaa.

Metromatkalle vanhalle teollisuusalueelle nousee Hagastadenin kaupunginosa. Karoliniska Institutetin ja uuden Nya Karolinska -sairaalan kupeeseen suunnitellaan noin 6 000:ta uutta asuntoa ja 50 000:ta uutta työpaikkaa.

4 Tellus Towers

Ydinkeskustan ulkopuolella asuinkorkeus kasvaa. Yksi kaupungin nopeimmin kasvavia alueita on Telefonplan.

Telefonplanin kupeeseen suunnitellaan kahta asuinkäyttöön tarkoitettua pilvenpiirtäjää ympäröivine matalampine rakennuksineen. Korkein rakennuksista olisi 78-kerroksinen ja 237 metriä korkea. Pilvenpiirtäjiä on suunnitteilla lisäksi muun muassa Liljeholmenin Marievikiin ja Hagastadeniin.

5 Årstafältet

Keskusta laajenee ja tiivistyy Södermalmin kaupunginosasta etelään. Årstafältetin nykyiselle puistoalueelle suunnitellaan noin 6 000 uuden asunnon kaupunginosaa.

6 Farsta

Farstassa asuntojen lukumäärän ehdotetaan liki kaksinkertaistuvan nykyisestä 10 000:sta noin 18 000:een.

7 Arenastaden (Solna)

Solna on yksi Ruotsin nopeimmin kasvavista kunnista aivan Tukholman kupeessa tiiviiden joukkoliikenneyhteyksien varrella. Arenastaden on uuden keltaisen metrolinjan päätepysäkki.

Friends Arenan ja Pohjoismaiden suurimman kauppakeskuksen Mall of Scandinavian kupeeseen rakennetaan asuntoja ja konttoritiloja.

8 Järvafältet

Järvafältetin alueella, muun muassa Rinkebyssä ja Husbyssä, kunnostetaan laajasti 1960–1970-lukujen miljoonaohjelman rakennuskantaa. Alueelle, muun muassa läheiseen Kistaan, kaavaillaan myös tuhansia uusia asuntoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat